Kertenkele zehrinden zayıflama ilacı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kertenkele zehrinden zayıflama ilacı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Kanada’da endokrinoloji alanında çalışmalar yürüten bilim adamı, kertenkele zehrinden zayıflama ilacı geliştirdi.

Kanada’da Toronto Üniversitesi’nde endokrinoloji dalında çalışmalar yürüten Daniel Drucker isimli bilim adamı, dev Gila kertenkelelerinin zehrinin kan şekerini düzenlediğinin ortaya çıkması sonrasında bunun sebebini araştırdı.

KİLO VERDİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Zehrin şeker hastalarının tedavisinde ne şekilde kullanılabileceğini araştıran Drucker, zehirden yapılan ilacın şeker hastalarında kilo kaybına yol açtığını görünce araştırmalarını obezite tedavilerine çevirdi.

İLAÇ ABD'DE ONAYLANDI

Wegovy ismiyle pazarlanan Semaglutide ilacı ABD’de Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylandı. Danimarka’nın Novo Nordisk firması tarafından geliştirilen ilaç, haftada bir vücuda zerk ediliyor.

AÇ KALMAYA VE EGZERSİZE GEREK KALMADI

Nöro bilimci Ivan De Araujo, kilo vermek için uzun süre aç kalmak ya da ağır egzersizler yapmak gibi zorlu işlere gerek bırakmayan ilaçla ilgili olarak, “Semaglutide ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Sonunda güvenilir ve zaman içinde kalıcı etkiler üretebilecek bir şeye sahibiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...