50 derece korkusu

50 derece korkusu

DÜNYA Haberleri

Kanada’da 50 santigrat dereceye yaklaşan sıcak hava dalgası sebebiyle 100’ü aşkın insanın hayatını kaybetmesi, sıcaklık artışındaki tehlikeyi bir kez daha gösterdi.

Cevdet Fırat Aydoğmuş ANKARA

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır “Bu, soğuk bir ülke olarak bildiğimiz Kanada için sürpriz olabilir ancak dünyanın bütün ülkeleri için her zaman görülebilecek bir olay. Sıcaklıkların 2070 ve 2100 yıllarında, kötü senaryolara göre 4-5 derece, iyi senaryolara göre ise 3 derece artması bekleniyor. Bütün otoritelerin, oturup ‘ne yapabiliriz’ noktasında düşünmesi gerekiyor. Akdeniz Bölgesi, küresel ısınmadan etkilenecek bölgelerin başında geliyor. Sadece Antalya’da mı, Şanlıurfa’da mı, Adıyaman’da mı görürüz bu tartışılabilir fakat bizim için artık bir sürpriz değil. Türkiye, her geçen yıl, güney ülkelerindeki sıcak iklim şartlarına biraz daha yaklaşıyor. Kendinizi korumak için 15.00-16.00 saatleri arasında dışarıda olmayın. Bol su tüketin” dedi.

TÜRKİYE'DEKİ EN YÜKSEK SICAKLIK 49 DERECE
Dünyada en yüksek sıcaklık, 10 Temmuz 1913’te 56,7 santigrat derece ile ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, Türkiye’de ise 27 Ağustos 1961’te 49 santigrat dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...