İsrail askerleri, Lübnanlı çobana ateş açıp 500 hayvanını kaçırdı

Düzenleyen:
İsrail askerleri, Lübnanlı çobana ateş açıp 500 hayvanını kaçırdı

DÜNYA Haberleri

İsrail, yine Lübnanlı bir çobanı hedef aldı. Askerler, bir çobanın sınırda otlattığı hayvanlarını alıkoyup kendi topraklarına götürdü.

Lübnan haber ajansı NNA, İsrail ile ilgili şok suçlamalarda bulundu. Ajansa göre İsrail güçleri, Lübnan’ın güneyindeki Hasbiya ilçesine bağlı Kefr Şuba beldesinde bir çobana ateş açtı. Daha sonra 500 küçükbaş hayvanı alıkoyarak İsrail topraklarına götürdü. Haberde, Lübnan'ın güneyinde İsrail'e sınır olan bazı köylerde sabah saatlerinden itibaren bir İsrail keşif uçağının uçuş yaptığına değinildi ancak ayrıntı verilmedi. 

BU İLK DEĞİL
Lübnan milletvekili Kasım Haşim ise yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu olayın İsrail'in mükerrer saldırılarından biri olduğunu söyledi. Haşim, çok sık yaşanan bu tür saldırılar ile provokatif eylemlere karşı hükûmetin harekete geçmesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) nezdinde şikâyette bulunması gerektiğini kaydetti. İsrail güçleri, 27 Haziran'da da yine Lübnanlı bir çobana ait 450 küçükbaş hayvanı alıkoymuş, Birleşmiş Milletler Barış Gücünün (UNIFIL) arabuluculuğuyla 2 gün sonra hayvanları iade etmişti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...