Azerbaycan'dan yangın desteği: 500 kişilik ekip gönderiyor

Düzenleyen:
Azerbaycan'dan yangın desteği: 500 kişilik ekip gönderiyor

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan, Ege ve Akdeniz'de yangınlarla mücadele eden Türkiye'ye ekipmanlarla birlikte 500 kişilik ekiple yardım göndereceğini açıkladı.

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan, orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye'ye desteğini esirgemedi. Azerbaycan Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yangınla mücadele için Türkiye'ye 500 kişilik ekip, helikopterler, ekipman ve çeşitli malzemeler göndereceği duyurudu. 

ALİYEV TALİMAT VERDİ
Azerbaycan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre Başbakan Ali Asadov, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Asadov, her zaman olduğu gibi bu zor günde de kardeş ülke Türkiye'nin yanında olduklarını, her türlü yardımı sağlamaya ve gerekli tüm güçleri seferber etmeye hazır olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bu hususta talimat verdiğini bildiren Asadov, Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 500 kişilik ekip, helikopterler, gerekli ekipman ve malzemelerin en kısa zamanda Türkiye'ye gönderileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...