Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taliban, Kâbil'in kapısına dayandı

Taliban, Kâbil'in kapısına dayandı

DÜNYA Haberleri

Afganistan'da hükûmet güçleri ile çatışan Taliban ülke içinde ilerliyor. Son sekiz günde, ülkenin güney ve batısında 18 vilayet merkezini ele geçiren Taliban, başkent Kâbil’i hem kuzeyden hem de güneyden kıskaca aldı.

Taliban'ın dün ele geçirdiği Logar vilayetinin merkezi Pul-i Alem, başkente 70 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Helmand vilayetinin merkezi Leşkergâh’tan komutanlar ve yetkililer helikopterle şehirden ayrılırken askerler Taliban’a teslim oldu.

RUSYA: KÂBİL'E GİREMEZLER
Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, Kâbil Büyükelçiliğindeki Rus personelin tahliyesini değerlendirmediklerini belirtti. Kabulov “Taliban’ın yakın gelecekte Kâbil'i ele geçirme ihtimali yok” derken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Müzakere süreci yeniden başlatılmalı” dedi.

GRAHAM ELEŞTİRDİ
Öte yandan ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD’nin Afganistan'dan çekilme kararını “DEAŞ ve el-Kaide'nin yeniden ortaya çıkmasını sağlayacak. Amerika, dünya genelinde güvenilmez bir müttefik olarak algılanıyor” sözleriyle eleştirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...