Pencşir de düştü

Düzenleyen:
Pencşir de düştü

DÜNYA Haberleri

El Cezire'ye konuşan Taliban sözcüsü, Pencşir il merkezinin ve tüm ilçelerinin Taliban güçlerinin kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Son dakika haberine göre Pencşir, Taliban güçlerinin kontrolüne geçti. Bilginin, Taliban sözcüsü tarafından El Cezire'yle paylaşıldığı aktarıldı. 

3 GÜN SÜREN SAVAŞIN ARDINDAN DÜŞTÜ

Sovyet Rusya işgalinde Rus güçleri ve daha sonrasında 1996-2001 iktidar döneminde Taliban'ın kontrol sağlayamadığı Pencşir Eyaleti 3 gün süren savaşın ardından düştü.

Taliban Sözcüsü savaşçılarının eyalet başkenti Bazarak'a girdiğini ve başta emniyet ve kamu kurumları şehir genelinde kontrol sağladıklarını duyurdu.

Taliban'ın Pençsir'de görevli Tacik asıllı komutanı tüm sivillerin canları güvende olacak açıklaması yaptı.

Taliban daha önce eyaletin 6 şehrinde kontrolü ele geçirmişti.

Hindikus Dağları ile çevrili Pencşir, Anaba, Bazarak, Peryan, Hınç, Derre, Roha ve Şıtel kentlerinden oluşuyor. Son olaylar nedeniyle göç hareketliliğinin yaşandığı Pencşir eyaletinde 175 bini aşkın sivil yaşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...