İspanyollar bizi sevdi

İspanyollar bizi sevdi

DÜNYA Haberleri

İspanya'da yaklaşık dört yıllık bir geçmişi olan Türk dizilerine gösterilen yoğun ilgi yeni anlaşmalar ve iş birliklerine kapı araladı. 8-9 Eylül'de İstanbul'da Türk ve İspanyol dizi ve film sektörü temsilcileri bir araya gelecek.

İspanya'dan aralarında devlet televizyonu RTVE'nin de olduğu 5 firma (RTVE, Atresmedia, Secuoya, TVG ve ETB) Türk televizyon kanalları ve yapımcıları ile toplantılar yaparak sektörde yeni alımlar ve iş birliklerini ele alacak. 2018'de "Fatmagül'ün Suçu Ne?" ile Türk dizileriyle tanışan İspanyol halkı şimdiye kadar 20'yi aşkın Türk dizisi izledi. İstatistiklere göre 2018 yılında İspanyol televizyonlarında Türk dizilerinin kapladığı alan 461 saat iken 2020'de 3 bin 286 saate çıktı. İspanyolların "Kadın", "Kızım" ve "Masumlar Apartmanı" adlı dizileri en çok izlenen saat dilimlerinde bile tercih ettiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...