Kuzey Kore'den Seul'e müzakere şartı: Düşmanca politikalardan vazgeçin

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Kuzey Kore'den Seul'e müzakere şartı: Düşmanca politikalardan vazgeçin

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Güney Kore'den gelen 1950-1953 Kore Savaşı'nın sona erdiğine dair 'resmi' bir açıklama yapılması çağrısına cevap veren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore'nin 'düşmanca politikalardan' vazgeçmesi durumunda bu konuda müzakerelere devam edebileceklerini ifade etti.

Kore Yarımadasında son zamanlarda süren füze gerginliği sonrası Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'den Kuzey'e kritik bir çağrı geldi. Moon Jae-in, 1950-1953 yılları arasında süren Kore Savaşı'nın sona erdiğine dair 'resmi' bir açıklama yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, bu çağrıya verdiği cevapta savaşın sona erdiğine dair açıklama yapma konusunda istekli olduklarını ifade ederken, Güney Kore'nin kendilerine karşı 'düşmanca politikaları, çifte standardı ve önyargıları terk etmesi' şartıyla teklifi görüşebileceklerini ifade etti

Kim Yo-jong açıklamasında, "Yalnızca böyle bir ön koşul yerine getirildiğinde, yüz yüze oturup savaşın önemli ölçüde sona erdiğini ilan etmek, Kuzey-Güney ilişkileri ve Kore yarımadasının geleceğini tartışmak mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'den Seul'e müzakere şartı: Düşmanca politikalardan vazgeçin

1950-1953 yılları arasında süren Kore Savaşı, 'barış anlaşması' imzalanmadığı için teknik olarak devam ediyor.

SAVAŞ 'TEKNİK OLARAK' DEVAM EDİYOR

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Salı günü New York'taki BM Genel Kurulu'na hitaben yaptığı konuşmada, savaşın resmi olarak sona erdirilmesi yönündeki çağrısını yinelemişti.

Moon, konuşmasında, "Uluslararası kamuoyunu bir kez daha Kore Yarımadası'ndaki savaşın sonu için seferber olmaya çağırıyorum, Kuzey ve Güney Kore taraflarıyla ABD ve Çin'in bir araya gelerek savaşın bittiğini ilan etmesini istiyorum" ifadesini kullanmıştı.

Kuzey Kore 25 Haziran 1950'de Güney Kore'yi işgal etmiş, 27 Temmuz 1953'te ateşkes ilan edilmişti. Ancak savaş, 'barış anlaşması' imzalanmadığı için teknik olarak devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...