Girit'te 6,5 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Girit'te 6,5 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde bir kilisenin kubbesinin çökmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), Yunanistan'ın Girit adasında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin, yerin 2 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtilirken, depremin merkez üssünün Kandiye kentinin 21 kilometre güneydoğusu olduğu bildirildi.

Depremin büyüklüğünü AFAD 5,7, Kandilli 5,8 ve Atina Jeodinamik Enstitüsü 5,8 olarak açıklarken, aynı bölgede saat 09:27'de 3,7, saat 09:37'de 4,6, saat 09:51'de 3,0 ve saat 10:07'de 3,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı.

Girit'te 6,5 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

1 KİŞİ ÖLDÜ, 9 KİŞİ YARALANDI

Yunan basınında yer alan haberlere göre; itfaiye birimlerine iki kişinin deprem nedeniyle çöken binaların altında mahsur kaldığına dair çağrı geldi. Bir kilisenin kubbesinin çökmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Bir başka kişinin ise Patsidero köyünde, kendi evinde mahsur kaldığı, bölgedeki okulların da tedbir amacıyla boşaltıldığı kaydedildi.

Yunan devlet ajansı AMNA'nın haberine göre, Arhanon Asterusion Belediye Başkanı Manolis Kokosalis, görev bölgesindeki su borularında ve binalarda hasar olduğunu dile getirdi.

Girit'te 6,5 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralılar var

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...