Galler’de aşı pasaportu mecburi oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Galler’de aşı pasaportu mecburi oldu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Galler’de aşı pasaportu mecburiyeti getirildi, kart ibraz edemeyen eğlence mekânlarına giremeyecek

Galler'de yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bugünden itibaren gece kulüpleri ve kalabalık etkinliklere katılımlarda aşı pasaportu mecburiyeti getirildi.

Yeni uygulama kapsamında 18 yaşından büyükler, gece kulüplerine, 500'den fazla kişi için koltuksuz iç mekan etkinliklerine, 4 binden fazla kişinin açık havada ayakta katıldığı etkinliklere ve 10 binden fazla katılımcısı olan herhangi bir etkinliğe katılımlarında ya aşı pasaportu ibraz edecek ya da aşı durumlarını gösteren resmi belge gösterecek.

Galler’de aşı pasaportu mecburi olduGaller, salgın başladığından bu yana ülkede en fazla enfeksiyon görülen yerler arasında. Bölgede enfeksiyon daha çok gençlerde görülüyor.

İnsanlar, son 48 saatte alınmış negatif yanal akış testi de ibraz edebilecek. Koronavirüs testi ya da aşı durumu konusunda sahtecilik ise suç teşkil edecek ve faillerine para cezası verilecek. Galler, salgın başladığından bu yana ülkede en fazla enfeksiyon görülen yerler arasında. Bölgede enfeksiyon daha çok gençlerde görülüyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...