Issız taşrada kayboldular! Hayatta kalabilmek için 10 kilometre yürüdüler

Düzenleyen:
Issız taşrada kayboldular! Hayatta kalabilmek için 10 kilometre yürüdüler

DÜNYA Haberleri

Avustralya’da taşrada spor kampına katılan 21 yaşındaki Shaun Emitja ve 14 yaşındaki Mahesh Patrick bulundukları araçlarında mahsur kaldı. Gençlerden haber alamayan aileleri, arama kurtarma ekiplerine başvurdu. Arama kurtarma ekipleri tarafından havadan ve karadan yürütülen çalışmalar sonucu gençler günler sonra bulundu. Gençlerin ıssız bölgede su bulmak için kilometrelerce yol yürüyerek hayatta kaldığı öğrenilirken, gençleri bulan Komutan Vekili Kirsten Engels, “Hayatta kalabildikleri için çok şanslılar" dedi.

Avustralya Arlparra'daki spor karnavalına katılan 21 yaşındaki Shaun Emitja ve 14 yaşındaki Mahesh Patrick'ten günlerce haber alamayan aileleri 11 Ekim'de kayıp başvurusunda bulundu. İhbarı alan ekipler ise havadan ve karadan arama çalışmalarına başladı. Günlerce yürütülen arama çalışmalarından sonra Mahesh, Cuma gecesi geç saatlerde bir topluluk üyesi tarafından çalılık alanda, Emitja ise ertesi gece bulundu. İkili, Çarşamba günü birbirinden ayrılmıştı.

“HAYATTA KALABİLDİKLERİ İÇİN ÇOK ŞANSLILAR”

Avustralya Kuzey Bölgesi Polisi Güney Kesim Komutan Vekili Kirsten Engels, ikilinin susuz ve bitkin olmaları dışında durumlarının iyi olduğunu söyledi. Engels, Pazartesi günü muhabirlere yaptığı açıklamada, "Hayatta kalabildikleri için çok şanslılar, o bölgenin şartlarının ne kadar zorlu olduğunu hepimiz biliyoruz."

Issız taşrada kayboldular! Hayatta kalabilmek için 10 kilometre yürüdüler

10 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

İkilinin kamyoneti Pazartesi günü Arlparra'nın yaklaşık 50 kilometre güneydoğusunda mahsur kaldı. Salı gününe kadar araçta kalan ikili, bir tepenin üstünde bulunan bir su kaynağına ulaşmak için 10 kilometre yürüdü.

“HAYATTA KALMA İÇGÜDÜSÜ İNANILMAZ”

Engels, ikilinin Çarşamba günü birbirinden nasıl ayrıldığının bilinmediğini ama Mahesh'in bulunmadan önce tek başına günlerce 35 kilometre yürüdüğünü söyledi. Engels, "14 yaşındaki biri için, gösterilen bu çaba muhteşem, direnç ve hayatta kalma içgüdüsü inanılmaz" diye konuştu. Polis, Mahesh'ten aldığı bilgiler ışığında, canlı bulunmasından umut kesilen Emitja'yı da buldu.

Issız taşrada kayboldular! Hayatta kalabilmek için 10 kilometre yürüdüler

“ARABADA KALIN”

Korkunç deneyimin ardından konuşan Engels, Outback'te seyahat edenleri, bozulan arabalarını terk etmemeleri gerektiği konusunda uyardı. "Arabada kalın, bunu ne kadar vurgulasak azdır" diyen Engels, şöyle devam etti: "Araba, pek çok unsura karşı bir miktar koruma sağlar. Arama ekiplerinin ilk bakacağı yer arabadır ve (havadan) tespit edilme açısından çok daha büyük bir hedef oluşturur"

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...