Çin’den din ve tarih katliamı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Çin’den din ve tarih katliamı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Çin'in daha “Çinli” görünsün diye ülkedeki camilerin kubbe ve minarelerini yıktırdığı öğrenildi.

55 farklı etnik grubun yaşadığı Çin’de yakın zamana kadar azınlıkların kendi kültürlerini yaşatmalarına sınırlı da olsa müsaade ediliyordu.

Devlet Başkanı Şi Cinping döneminde ise katı bir Çinlileştirme politikası takip edildi ve azınlıklara ait kültürel işaretler birer birer ortadan kaldırıldı.

KUBBE VE MİNARELER YIKILIYOR

Komünist rejim bu kapsamda ülke çapında camilerde kubbe ve minareleri yıkmaya başladı.

Rejim, bununla “yapılardaki Arap etkisini ortadan kaldırma ve daha Çinli bir görünüm kazandırma” iddiasında.

Çin’den din ve tarih katliamıCami minare ve kubbeleri alınmadan önce böyle görünüyordu.

700 SENELİK TARİHİ CAMİYİ KATLETTİLER

Bu çarpık görüş kapsamında büyük bir tarih katliamı yaşanırken en büyük tahribatlardan biri de Xining şehrinde 700 senelik Dongguan Camii’nde görüldü.

Çin’den din ve tarih katliamı

Çin imparatorluk sarayı tarzı inşa edilen ve estetik görünümüyle büyüleyen tarihi cami, kubbe ve minarelerinin ortadan kaldırılmasıyla şimdi alelade bir bina görünümünde.

Rejimden korktuğu için soy isminin açıklanmamasını isteyen Ali ismindeki bölge sakini, “Camileri Çinlileştirmek istediklerini söylüyorlar. Neticede her cami güzeldir ama yine de eski hali bir başkaydı. Ne diyebiliriz?” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...