Irak Başbakanı el-Kazımi’ye yönelik suikast girişimine Biden'dan kınama

Düzenleyen:
Irak Başbakanı el-Kazımi’ye yönelik suikast girişimine Biden'dan kınama

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’ye yönelik suikast girişimini kınadı. Biden "Irak Başbakanı el-Kazımi'nin yaralanmamış olması beni rahatlatıyor” dedi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin evine 3 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi. SİHA'lardan ikisi dürüşülürken biri eve isabet etti. Başbakan el-Kazımi suikasttan yara almadan kurtuldu. Bu saldırıya birçok ülke tepki gösterdi. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Biden "Irak Başbakanı el-Kazımi'nin konutunu hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Başbakanın yaralanmamış olması beni rahatlatıyor" ifadelerini kullandı. Biden, el-Kazımi'yi saldırının ardından yaptığı sükunet, itidal ve diyalog çağrısı nedeniyle takdir ettiğini dile getirdi.

"IRAK GÜVENLİK GÜÇLERİNE YARDIMCI OLACAĞIZ"

Terör saldırısının faillerinden hesap sorulmasını gerektiğini vurgulayan Joe Biden “Irak'ın demokratik sürecini baltalamak için şiddet kullananları en güçlü şekilde kınıyorum. Ulusal güvenlik ekibime, bu saldırıyı araştıran ve sorumluları tespit etmeye çalışan Irak güvenlik güçlerine gerekli tüm yardımı yapmaları talimatını verdim. ABD, Irak'ın egemenliğini ve bağımsızlığını korumak için çabalayan Irak hükümeti ve halkının yanındadır” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...