Netflix, Rusya'ya resti çekti

Düzenleyen:
Netflix, Rusya'ya resti çekti

DÜNYA Haberleri

Rusya'ya Ukrayna işgali nedeniyle bir tepki de Netflix platformundan geldi. Video platformu, Rus kanallarını yayınlamama kararı aldı. İşte ayrıntıları...

Variety'nin haberine göre, Netflix, Rus kanallarını yayınlamayacak. Netflix'te yayınlanmayak kanallar arasında Chanel One, NTV ve Spa dahil olmak üzere birçok kanal bulunuyor.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumunun kısa süre önce yaptığı bir açıklamaya göre, Netflix'in Rusya’nın 20 kanalı yayınlaması gerekiyordu. Politico Europe, The Moscow Times'ın Aralık ayında yayınladığı ve yetkinin Netflix'i de kapsayacağını söyleyen bir rapora dayanarak, yasa yürürlüğe girdiğinde Netflix'in kanalları yayınlamak zorunda kalabileceğini aktardı.

Bununla birlikte, Netflix şu anda hiçbir pazarında canlı yayını desteklemiyor. Yasanın ne zaman ve nasıl uygulanacağına ilişkin raporlar da halen çelişkili. Variety, yasanın henüz tam olarak uygulanmadığını bildirirken, Politico Europe yeni kuralların 1 Mart'tan itibaren Netflix için geçerli olacağını bildirdi.

Bu arada, Netflix Rus devlet medyasını desteklemeyeceğini duyurdu. Bu nedenle, Rusya'da yayını tamamen durdurabilir. 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...