Rusya, müzakere için neden Türkiye’yi seçtiğini açıkladı: Moskova'dan anlamlı teşekkür

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya, müzakere için neden Türkiye’yi seçtiğini açıkladı: Moskova'dan anlamlı teşekkür

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya, barış müzakerelerine ev sahipliği yapan Türkiye'ye teşekkür mesajı yollayarak, barış görüşmelerinin neden burada yapıldığına dair de bilgi verdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova konuya ilişkin, Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran daha dengeli ve bağımsız bir pozisyon aldığını söyledi.

Rusya-Ukrayna arasında barış görüşmelerinde önemli bir aşamanın atlatılmasına önayak olan müzakerelerin en sonuncusu  İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleşti. Dünya basınında da ilgiyle karşılanan bu görüşme sonrasında, petrol ve altın fiyatlarında da belirgin bir düşüş yaşanırken dünya piyasalarında belli anlamda rahatlama yaşandı. Bu gelişmelerin akabinde Rusya, müzakerelerin neden Türkiye'de yapıldığına da açıklık getirdi. Konuya ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, “Türkiye diğer ülkelere göre daha dengeli ve bağımsız bir pozisyon aldı” dedi.

TÜRKİYE'YE MÜZAKERE TEŞEKKÜRÜ

Rusya ve Ukrayna heyetleri Türkiye’de bir araya gelerek, Ukrayna’daki savaşa karşı ateşkes ve barış görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, müzakerelere ev sahipliği yapan Türkiye’nin çabalarından övgüyle bahsederek, “Türkiye diğer ülkelere göre daha dengeli ve bağımsız bir pozisyon aldı. Bu Rusofobik kampanya ne Türk hükümetini ne de bir bütün olarak halkı içine çekebildi. Ankara'nın dengeli çizgisi de dahil olmak üzere, bu nedenlerden dolayı Türkiye'nin Ukrayna tarafıyla müzakerelere katkı sunma teklifini kabul ettik. Türkiye'ye yürüttüğü arabuluculuk çabaları, özellikle Rusya-Ukrayna müzakereleri ve prensipte durumu çözme çabaları için müteşekkiriz” dedi.

Rusya, müzakere için neden Türkiye’yi seçtiğini açıkladı: Moskova'dan anlamlı teşekkür
Türkiye’nin, ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara katılmadığını ve boğazlar meselesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuk normları doğrultusunda kararlar aldığından bahseden Zaharova, “Türkiye, Rus gemilerine ve Rus uçakları için hava sahasını açık tutuyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...