Hindistan'da selde ölenlerin sayısı 100'ü aştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hindistan'da selde ölenlerin sayısı 100'ü aştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Asya'da meydana gelen doğal afetlerde ölenlerin sayısı yükseliyor. Afganistan'da gerçekleşen depremde binden fazla kişinin öldüğü açıklanmıştı. Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde gerçekleşen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının ise 6 Nisan'dan bu yana 100'ü geçtiği açıklandı.

Hindistan'ın Assam eyaletinde seller nedeniyle son 24 saatte 12 kişi hayatını kaybetti. Eyalet yetkilileri son ölümlerle eyalette seller nedeniyle 6 Nisan'dan beri hayatını kaybedenlerin sayısının 100'ü geçtiğini belirtti. Yetkililer, hayatını kaybedenler arasında 4 çocuk bulunduğunu söyledi.

Eyaletin afet yönetimi otoritesi, 32 ilçede 5 milyondan fazla kişinin selden etkilendiğini bildirdi. Selden etkilenen 271 binden fazla kişi yardım kamplarına sığındı.

Güney Asya'da haziran-eylül aylarında etkili olan muson yağışları, başta Hindistan'da olmak üzere her yıl büyük çaplı doğal afet ve kazalara yol açıyor.

Muson mevsiminin etkisindeki Assam, Meghalaya ve Arunaçal Pradeş'te şiddetli yağışlar uzun süredir sel, heyelan ve kazalara neden oluyor. Meghalaya, Assam ve Arunaçal Pradeş'te sel, heyelan ve kazalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 131'e yükselmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...