Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

AB yüzlerce vatandaşı Nijer'den tahliye etti

AB yüzlerce vatandaşı Nijer'den tahliye etti

Avrupa Birliği (AB), Nijer'den AB vatandaşlarının tahliyesi için Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdi. Nijer'den şimdiye kadar yaklaşık 500 kişi tahliye edildi.

Kaydet
a- | +A

Avrupa Birliği (AB), Nijer'den AB vatandaşlarının tahliyesi için Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdi, yaklaşık 500 kişiyi ülkesine ulaştırdı. AB Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa AB vatandaşlarının tahliyesi için AB Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla yardım talep etti.

Mekanizma, nakliye maliyetlerinin yüzde 75'ini karşılamayı taahhüt etti. Bu kapsamda Fransa, tahliyeler için 4 uçak teklif etti. Şimdiye kadar Paris'e iki uçak indi ve yaklaşık 500 kişi ülkesine geri gönderildi.

Yeni uçuşların hazırlık aşamasında olduğu bildirildi. AB Sivil Koruma Mekanizması bu gibi durumlarda AB Komisyonu ile birlikte, Birlik üyesi ülkelerin vatandaşlarının geri dönüş uçuşlarını koordine ve finanse ediyor. Mekanizma kapsamındaki yardım, üye ve katılımcı ülkeler tarafından gönüllülük temelinde sunulup dağıtılıyor.

Türkiye'nin de katılımcıları arasında yer aldığı AB Sivil Koruma Mekanizması, 6 Şubat merkezli depremler sonrasında da etkinleştirilmiş, bu kapsamda arama-kurtarma ve sağlık ekipleri gönderilmişti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

BAKMADAN GEÇME
Hazine Bakanı Mehmet Şimşek
HABER

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'ten Avrupa liderlerine çağrı! Türkiye Avrupa Birliği için hazır

AB: Nijer
HABER

AB: Nijer'deki darbeyi tanımıyoruz

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.