Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD: İsveç Türkiye'ye verdiği sözü tuttu

ABD: İsveç Türkiye'ye verdiği sözü tuttu

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi.

Kaydet
a- | +A

NATO'ya girebilmek için Türkiye'nin onayına ihtiyacı olan İsveç, talepler doğrultusunda terör yasalarında değişikliğe gitti. İsveç, bu kapsamda uyuşturucu kaçakçılığından hükümlü bir PKK'lı teröristi Türkiye'ye iade edeceklerini açıkladı. ABD'den konu ile ilgili açıklama geldi.

"İSVEÇ VERDİĞİ TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRDİ"

Günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in PKK ile bağlantılı bir tutukluyu Türkiye'ye iade etme kararının hatırlatılması üzerine, "Böylece İsveç, NATO Zirvesi'nde Finlandiya ve Türkiye ile üzerinde anlaşmaya vardığı üçlü Mutabakat Zaptı kapsamında verdiği taahhütleri yerine getirmiş oldu." dedi.

"İSVEÇ YETENEKLİ BİR SAVUNMA ORTAĞIDIR"

İsveç'in yürürlüğe koyduğu "terörle mücadele yasasının da" buna dahil olduğunu vurgulayan Jean-Pierre, "İsveç, NATO'nun değerlerini paylaşan, İttifakı güçlendirecek ve Avrupa güvenliğine katkıda bulunacak güçlü, yetenekli bir savunma ortağıdır." ifadesini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü, bu nedenle "İsveç'in bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine" inandıklarını ve bu konuda "umutlu olmaya devam ettiklerini" dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BAKMADAN GEÇME
İsveç bir PKK
HABER

İsveç bir PKK'lıyı Türkiye'ye iade edecek

Beştepe
HABER

Beştepe'de kritik NATO toplantısı!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.