ABD nedenini açıkladı! Putin’in 'yıkım ordusu' Kiev sınırında durdu

Düzenleyen:
ABD nedenini açıkladı! Putin’in 'yıkım ordusu' Kiev sınırında durdu

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın kara harekatı için Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gönderdiği 64 kilometrelik konvoy sınırda durdu. Tanklar, toplar, zırhlı araçlar ve diğer lojistik araçlardan oluşan dev konvoyun gıda ve yakıt sorunu nedeniyle ilerlemediği belirtiliyor.

Rus ordusunun Rus ordusunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaptığı askeri sevkiyat uydu tarafından görüntülenmişti. 64 kilometrelik dev Rus konvoyu durdu. ABD’li yetkililer konvoyun gıda ve yakıt sorunu nedeniyle durduğunu söyledi.

Reuters’ın haberine göre yetkililer ayrıca, birliğin yeni bir taktik değerlendirmesi için de durmuş olabileceğini belirtti.

YA TAKTİK DEĞİŞTİ YA DA LOJİSTİK SIKINTISI

ABD merkezli Maxar şirketinin paylaştığı görüntülerde dev Rus konvoyunun Ukrayna’nın başkenti Kiev’in eteklerine yerleştiği görülüyor. Tüm dünyanın dikkatini çeken dev konvoyda tanklar, toplar, zırhlı araçlar ve diğer lojistik araçlar bulunuyor.  

Konvoyun Kiev’e 43 kilometre mesafede olan Antonov Hava Üssü'nden Ukrayna’nın Prisbyrsk kentinin kuzeyine kadar uzandığı belirlendi.

 

Amerikalı şirket ayrıca Ivankiv'in kuzey ve kuzeybatısında konvoyun seyahat ettiği yolların yakınında çok sayıda bina ve evden dumanların yükseldiğinin görüldüğü aktardı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...