Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD uzaylı istilası için gizli planlar yapmış! CIA'nın UFO araştırmaları sızdırıldı

ABD uzaylı istilası için gizli planlar yapmış! CIA'nın UFO araştırmaları sızdırıldı
Fotoğraf Başlığı ABD uzayli istilasi için gizli planlar yapmis! CIA'nin UFO arastirmalari sizdirildi

ABD’nin, muhtemel bir uzaylı istilasına karşı gizli planlar yaptığı ortaya çıktı. Gizliliği kaldırılan CIA belgeleri, ABD ve Avustralya hükümetlerinin 1950’li ve 60’lı yıllarda UFO raporlarını incelediğini ve dünya dışı varlıklarla temas senaryoları üzerine çalışmalar yürüttüğünü gösterdi.

Kaydet
a- | +A

Avustralya Ulusal Arşivleri tarafından yayınlanan 58 sayfalık belgede, ABD’nin dünya dışı varlıklarla muhtemel teması üzerinde ciddi çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Belgelere göre, eski CIA Direktörü Amiral Hillenkoetter, Binbaşı D. Fournet ve diğer üst düzey yetkililer, ABD hükümetinin UFO’ların dünya dışı kökenli olduğunu bildiğini ancak bu gerçeği halktan sakladığını açıkça ifade ettiklerini ortaya koydu.

Özellikle, 1952 ile 1953 yılları arasında 41 adet UFO raporunun kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yayınlandığı, ancak bu tür olayların detaylarının uzun yıllar boyunca gizli tutulduğu iddia edildi.

Ulusal Arşivler
Başlık ResmiUlusal Arşivler
Ulusal Arşivler

Açıklanan belgelere göre, ABD hükümeti sadece UFO gözlemlerini araştırmakla kalmadı, aynı zamanda bu olayları kamuoyunu manipüle etmek için kullanmayı da düşündü. 

Uzmanlara göre hükümetin amacı, halkın bu konudaki merakını azaltarak muhtemel bir panik ortamını engellemekti.

GİZLENEN RAPORLAR AÇIĞA ÇIKTI

1969 yılında sona eren Mavi Kitap Projesi, UFO gözlemlerini incelemek ve bunların ulusal güvenliğe tehdit oluşturup oluşturmadığını belirlemek amacıyla yürütüldü. 

Raporlardan sonra düzenlenen bilimsel panel, "UFO sorununa ilişkin gelecekteki eylemleri" belirlemek üzere Ocak 1953'te toplandı. Panel, halkın belirli fenomenleri nasıl tespit edeceğini öğrenmesi için makaleler, TV programları ve filmlerle bir eğitim kampanyası başlatılmasını önerdi.

Ancak 16 Şubat 1953’te CIA, soruşturmanın resmi olarak sonlandırıldığını duyurdu. Bununla birlikte, teşkilatın UFO vakalarını gizlice incelemeye devam etmesine imkan tanıyan örtülü operasyonlar sürdü. 

CIA ayrıca, projeye dair bilgileri kamuoyuna sızdırmayı engellemek için potansiyel muhbirleri 10 yıla kadar hapis ve 10 bin dolar para cezasıyla tehdit etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.