ABD'de Başkanlık yarışı kızışıyor, DeSantis Trump karşısında tökezliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD'de Başkanlık yarışı kızışıyor, DeSantis Trump karşısında tökezliyor

DÜNYA Haberleri

Donald Trump'ı Amerikan siyasi hayatından kovmak için yıllarını harcayan mevcut ve eski Cumhuriyetçi Partililer, eski başkanın 2024 kampanyasının çok fazla hız kazanmaya başladığını ve partinin yeniden başkan adayı olmak için açık ara favori olduğundan korktuklarını söylüyorlar.

Cumhuriyetçi parti içinde ABD Başkanlık yarışı için ön seçimlerin açılış aşaması, büyük ölçüde eski Başkan Donald Trump ve Florida Valisi Ron DeSantis arasında tırmanan çatışmaya odaklanmış durumda.

Beyaz Saray umutları taşıyan Cumhuriyetçi adaylar, bir ay süren durgunluğun ardından önümüzdeki hafta en kısa sürede yarışa girmeye başlayacak.

CUMHURİYETÇİLER ARASINDA KIYASIYA REKABET

Bunlar arasında kampanyasını Çarşamba günü resmen başlatacak olan eski Arkansas Valisi Asa Hutchinson da var.

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, planlarını "aylar değil haftalar" içinde tamamlayacağını söyledi.

Bir başkanlık keşif komitesi oluşturan Güney Karolina Senatörü Tim Scott'ın da benzer bir zaman diliminde yarışa katılması bekleniyor.

ABD'de Başkanlık yarışı kızışıyor, DeSantis Trump karşısında tökezliyor

DESANTIS, TRUMP KARŞISINDA GERİYE DÜŞMÜŞ GÖRÜNÜYOR

Resmi olarak bir kampanya açıklamamış olan DeSantis, bazı erken destekçiler arasında çok yüksek beklentileri karşılamakta zorlandığından, yarışmacılar kritik bir anda yarışa girecek.

DeSantis, kendi eyaletindeki Cumhuriyetçiler arasında desteğini Trump'a kaptırmış durumda ve partideki bazı kişiler arasında uyguladığı politikalar sebebiyle endişeye yol açıyor.

Son haftalarda Trump, New York'ta suçlandıktan sonra bile, Cumhuriyetçiler arasındaki ön seçimlerde liderlik statüsünü sağlamlaştırdı.

TRUMP-DESANTIS MÜCADELESİ DİĞER RAKİPLERİN İŞİNE GELEBİLİR

Muhtemel rakipler, dinamiğin yeni adaylardan birinin mevcut anket liderlerine alternatif olarak ortaya çıkması için bir fırsat bırakmasını umuyor.

Bazı stratejistler, Trump ve DeSantis'in birbirlerine o kadar acımasızca saldıracaklarını ve seçmenleri bir alternatif aramaya bırakarak seçmenleri geri çevireceklerini tahmin ediyor.

Bu arada Başkan Joe Biden'ın seçim kampanyasını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...