Akdeniz'de 901 göçmenin cansız bedeni çıkartıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akdeniz'de 901 göçmenin cansız bedeni çıkartıldı

DÜNYA Haberleri

Akdeniz'de Avrupa'ya geçmeye çalışırken hayatlarını kaybedenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Tunus İçişleri Bakanı Kemal el-Fıki, Akdeniz'den 901 düzensiz göçmenin cansız bedenini çıkardıklarını duyurdu

Afrika’dan güzel bir gelecek umuduyla Avrupa’ya botlarla geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin dramları daha da ağırlaşıyor.  

Tunus İçişleri Bakanı Kemal el-Fıki, binlerce göçmene mezar olan Akdeniz’den şu ana kadar 901 kişinin cansız bedenini çıkardıklarını duyurdu.

 Fıki, parlamentoda yaptığı konuşmada, Akdeniz sahillerinden çıkarılan 901 cansız bedenin 36'sının Tunuslu, 267'sinin yabancı ülke vatandaşı, diğerlerinin ise kimliklerinin belirlenemediğini söyledi.

Fıki, aynı süre içinde ise 15 bin 327 kişinin ise kurtarıldığının altını çizdi.

Güvenlik çalışmalarının bu sayılarda azalmaya neden olacağını belirten Fıki, Avrupa'ya geçmek isteyen Afrikalıların sayılarında düşüş için kara sınırlarının korunmasında daha kararlı olacaklarını vurguladı.

AVRUPA’YA GEÇİŞ UMUDU

Tunus, Libya ile birlikte Afrika’dan Avrupa’ya geçiş için kullanılan en önemli rotalardan biri olarak kabul ediliyor. Bu iki ülkeyi sadece Afrika kıtasından değil Afganistan ve Pakistan gibi Asya ülkelerinden gelenler de Avrupa’ya geçiş için kullanıyor.

Avrupa Birliği, düzensiz geçişlerin engellenmesi için Tunus’a 900 milyon Euro destek sözü vermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...