Almanya Başbakanı'ndan İsrail zulmüne destek! Ateşkes talebini doğru bulmuyorum

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya Başbakanı'ndan İsrail zulmüne destek! Ateşkes talebini doğru bulmuyorum

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Gazze'deki insanlık dramına ilişkin skandal bir açıklamada bulunarak "Gazze'de ateşkes talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Arap ve İslam dünyasının Gazze'de ateşkes ya da uzun bir ara talebini doğru bulmadığını söyledi.

Scholz, Heilbronner Stimme gazetesinin düzenlediği etkinlikte, Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şansölye Scholz, Arap ve İslam dünyasının ateşkes çağrılarına değinerek, "(Gazze'de) Hemen ateşkes ya da uzun bir ara talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu, İsrail'in, Hamas'ın toparlanmasına izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. Hamas'ın tekrar füze imal edip saldırmasına izin verilmemeli." değerlendirmesini yaptı.

İki devletli çözümün hala mümkün olduğuna inandığını belirten Almanya Başbakanı, ancak bunu mümkün kılan bir perspektifin olması gerektiğinin altını çizdi.

Scholz, "Kalıcı bir barış ortamı istiyorsanız, İsrail için tehdit oluşturmayan bir Filistin devleti olasılığını istemelisiniz." diye konuştu.

"PUTİN İLE GEÇMİŞTE GÖRÜŞTÜM GELECEKTE DE YAPACAĞIM"

Sosyal Demokrat Partili (SPD) siyasetçi Scholz, Ukrayna'da işlerin yolunda gitmesi durumunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başarılı olamayacağını düşündüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ukrayna ilhak edilemezse, (Putin) Ukrayna'nın egemenliğini savunacağına dair bir anlaşma imzalamak zorunda kalacak ve onun bunu gelecek için kabul ediyorum demesi gerekecek.

Ancak bu durumda onunla (Putin) zaman zaman konuşmanız gerekir ki ben bunu geçmişte yaptım ve gelecekte de yapacağım. Ukrayna ve Rusya arasında müzakereler için Rusya'nın kararlı bir adım atması gerekiyor ve bu da askerlerini geri çekmesi anlamına geliyor ve şu ana kadar bunu yapmaya hazır değil."

Olaf Scholz 17 Ekim'de İsrail'e destek vermek amacıyla Tel Aviv'i ziyaret etmiş ve Almanya'nın İsrail ile dayanışmasını göstermişti.

Scholz İsrail'in güvenliğinin kendi devlet meselesi olduğunu defalarca vurgulamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat Bayrak15 Kasım 2023 00:19

Almanya yı temsil eden birinin açıklamsındaki acziyeti içler acısı. İsrail onun için önemli... iyi ki 2.dünya savaşını da kazanamamışız diyecek... Senide ABD yönetiyor, Siyonistleride. Efendiniz ABD ne derse onu yapacaksınız, başka çaren yok... Güçlünün ve para sahibinin haklı olmadığı bir adaletli dünya gerekiyor... ABD nin yönetimindeki dünya fazla mutsuz ve hastalıklı halde bulunuyor. Tüm belirtiler kötüye doğru gidişi hızlandırıyor... Dünyaya "Adaletli" yeni lider devletler lazım... Katliamın sahibi-sorumlusu Siyonistler ve destek veren ülkelerdir... Almanya sen onlardan olmaktan biran önce vazgeç...

Sonraki Haber Yükleniyor...