Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Almanya'da suikast alarmı: Ormanlık alanda Rus yeraltı deposu bulundu

Almanya'da suikast alarmı: Ormanlık alanda Rus yeraltı deposu bulundu
Fotoğraf Başlığı Almanyada suikast alarmı: Ormanlık alanda rus yeraltı deposu bulundu

Berlin yakınlarındaki Brandenburg ormanlarında, Rus istihbarat servisleriyle bağlantılı olduğu değerlendirilen profesyonelce hazırlanmış yeraltı gizli silah deposu ortaya çıkarıldı. İç istihbarat teşkilatının takibi sonucu bulunan yeraltı sığınağında iki adet ateşe hazır tabanca ve mühimmat ele geçirilirken, Almanya İçişleri Bakanlığı silahların saldırı veya suikast amacıyla saklandığını doğruladı.

Dinle
Kaydet
a- | +A

NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung'un araştırmalarına göre Alman güvenlik birimleri, Berlin-Brandenburg sınırındaki bir ormanlık alanda ajanlar arasında malzeme ve bilgi aktarımı için kullanılan, "ölü posta kutusu" niteliğindeki gizli bir yeraltı deposu keşfetti.

Profesyonel yöntemlerle kurulan depoda ateşe hazır iki adet tabanca ve bunlara ait mühimmat ele geçirildi. Silahlar etkisiz hale getirildikten sonra bölge fiziki ve dijital takibe alındı ancak sığınaktan malzeme almaya kimsenin gelmediği görüldü.

YERALTI DEPOSUNA GPS VE SENSÖR TAKİBİ

Silahları tespit eden Alman makamları, operasyonu derinleştirmek adına depodaki mühimmatı çalışmaz hale getirdi. Deponun giriş ve çıkışları gelişmiş sensörlerle donatıldı, silahlara ise kimsenin fark edemeyeceği micro GPS vericiler yerleştirilerek alan 7/24 takibe alındı.

Ancak çevrede yürütülen polis faaliyetlerinin fark edilmesi ya da muhtemel bir bilgi sızıntısı nedeniyle depoya kimse yaklaşmadı. Bölgenin artık "ölü nokta" haline geldiğine kanaat getiren yetkililer, olayla bağlantılı bir şüpheliyi Romanya'da gözaltına aldıktan sonra operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Almanya İçişleri Bakanı da gelişmeyi doğrulayarak mühimmatın doğrudan ülke içi bir saldırı planlaması için tasarlandığına vurgu yaptı.

Almanyada suikast alarmı: Ormanlık alanda rus yeraltı deposu bulundu
Başlık ResmiAlmanyada suikast alarmı: Ormanlık alanda rus yeraltı deposu bulundu

ALMAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SUİKAST UYARISI

Alman iç istihbarat yetkilileri, gizli depodaki teçhizatın Rus ajanlarının Almanya genelinde "kinetik operasyonlar" yani fiziksel şiddet, sabotaj ve suikast eylemleri gerçekleştirmesi amacıyla tutulduğunu açıkladı.

Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) Başkan Yardımcısı Sinan Selen’in uyarılara paralel olarak Alman makamları, Rus istihbaratının muhtemel suikast hedeflerini de işaret etti. Mühimmatların; savunma sanayisi yöneticilerine, Almanya'da sürgünde bulunan Rus muhalif figürlere ve Ukrayna'ya destek veren kritik isimlere yönelik eylemlerde kullanılmak üzere hazırlandığı kaydedildi. Rusya’nın Berlin Büyükelçiliği ise konuya ilişkin sessizliğini koruyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.