Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği füzeler 35 yıllık çıktı

Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği füzeler 35 yıllık çıktı

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın işgali karşısında Ukrayna'ya destek için Almanya'nın bölgeye gönderdiği 'Strela' füzelerinin bir bölümünün kullanılamaz durumda olduğu iddia edildi.

Almanya’nın Ukrayna’ya sağlamak istediği eski Doğu Almanya’nın stoklarında kalan 2 bin 700 “Strela” tipi uçaksavar füzelerin bir bölümünün kullanılamaz durumda olduğu ileri sürüldü. Der Spiegel dergisinin haberinde, Alman Silahlı Kuvvetlerinin elinde bulunan “Strela” füzelerinin bir kısmının sadece eski değil, aynı zamanda kullanılmaz olduğu belirtilerek, sadece 2 bin füzenin kullanılabilir durumda olduğu ifade edildi. Ukrayna’ya gönderilecek füzelerin Alman Silahlı Kuvvetlerinin "güvenlik sebebiyle" 2014’te kullanımdan çıkardığı aktarılan haberde, füzelerin bulunduğu ahşap kutuların küflendiği ve askerlerin bu kutuların bulunduğu depoya koruyucu giysilerle girdiği kaydedildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...