Alper Gezeravcı ne zaman Dünya’ya dönecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alper Gezeravcı ne zaman Dünya’ya dönecek?

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türk astronot Alper Gezeravcı ne zaman dünyaya dönecek? | İlk Türk astronot Alper Gezeravcı 19 Ocak günü saat 00.49’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmek üzere yola çıktı. Uzaydaki yolculuğuna devam eden Alper Gezeravcı’nın ne zaman Dünya’ya döneceği ise merak ediliyor. Peki, Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman dönecek? İşte detaylar…

Alper Gezeravcı ne zaman Dünya’ya dönecek? 19 Ocak günü saat 00.49’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmek üzere yola çıkan ve uzaydaki yolculuğuna devam eden Alper Gezeravcı’nın ne zaman Dünya’ya döneceği merak ediliyor. Peki, Alper Gezeravcı dünyaya ne zaman dönecek? Detaylar haberimizde…

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÜNYA’YA DÖNECEK?

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, ABD yerel saatiyle 16.49'da (TSİ 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Alper Gezeravcı 14 gün boyunca uzayda ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çeşitli çalışmalar yapıp Dünya’ya dönecek.

ALPER GEZERAVCI’NIN UZAY ÇALIŞMALARI NELER OLACAK?

Gerçekleştirdiği uzay yolculuğuyla "ilk Türk astronot" ünvanını da alan Gezeravcı, 14 gün boyunca ISS'de 13 farklı bilimsel deney üzerinde çalışacak. Gezeravcı, mikro yer çekimi, uzay ortamında insan sağlığı, Tuz Gölü bitkisinin uzay ortamında araştırılması, katı-akışkan karışımların yerçekimsiz ortamda araştırılması gibi alanlarda bilimsel projeler üzerinde deneyler yapacak.

TSİ Cumartesi öğle saatlerinde ISS'e varması hedeflenen Ax-3 misyonunun diğer üyeleri de, burada daha önceden belirlenen çok sayıda ve farklı alanlarda bilimsel çalışmalara imza atacaklar.

Alper Gezeravcı ne zaman Dünya’ya dönecek?

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...