PKK’ya başkaldıran Arap aşiretleri ABD ile anlaştı! Terör örgütü Deyrizor'dan çekiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
PKK’ya başkaldıran Arap aşiretleri ABD ile anlaştı! Terör örgütü Deyrizor'dan çekiliyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'nin PKK/YPG işgali altında olan Deyrizor bölgesinde ayaklanan Arap aşiretleri, ABD ile masaya oturdu. Aşiret lideri, PKK terör örgütüne finans sağlayan ABD'den garantör olmasını istemiş ve görüşme talep etmişti. Arap aşiretlerinin sıraladığı talepler ABD tarafından kabul edildi. Mücadelede kayıplar veren PKK bazı köylerden çekilme kararı aldı.

Arap aşiretler bir süredir ABD’nin  Suriye’nin kuzeyinde aparat olarak kullandığı terör örgütü PKK’ya başkaldırdı ve örgüte ağır darbeler vurdu. Gelişmelerin ardından bölgede köşeye sıkışan ABD, Arap aşiretlerinin taleplerine boyun eğmek zorunda kaldı.

Arap aşiretleri ABD ile görüşme talep etmiş ve isteklerini sıralamıştı. PKK terör örgütüne finans sağlayan ABD'den garantör olması istenmişti. Görüşmenin içeriğinde insani konuların dışında ABD güvenceleri ile lider Hafıl ve beraberindekilerinin korunması ve Deyrizor Askeri Meclisi'nin bölge halkınca yeniden yapılandırılması da istenmişti.

MÜZAKERE MASASINA OTURULDU

Yaklaşık 2 hafta süren operasyonlarda Deyrizor, Rakka ve Haseke illeri ile Halep'in Münbiç ilçelerinde 33 köyü terörden arındıran Arap aşiretleri, terör örgütünün saldırıları sonucu sivil kayıpları önlemek için bu köylerden geri çekilip ABD ile müzakere masasına oturdu.

PKK’ya başkaldıran Arap aşiretleri ABD ile anlaştı! Terör örgütü Deyrizor'dan çekiliyor

KÖYLER ARAP AŞİRETLERİNE TESLİM EDİLİYOR

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmeler sonrası, terör örgütü PKK/YPG Deyrizor'da işgalinde tuttuğu bazı köyleri Arap aşiretlerine teslim etmeye başladı.

YENİ BİR MECLİS KURULACAK

Kaynaklar, Arapların isteği doğrultusunda, Deyrizor kırsalında Arap aşiretlerinden oluşan yeni bir askeri meclisin kurulması için de çalışmaların başladığını aktardı. Yeni kurulması planlanan askeri meclis, Arap aşiretlerinin bulunduğu bölgelerde asayişi sağlayacak ve bölgede idari hizmetleri yürütecek.

Öte yandan, Deyrizor'daki PKK/YPG unsurları da ilin doğusunda Hecin merkezinde sözde bir karargah ve Ömer petrol sahasında ABD unsurlarının yanında varlığını sürdürecek.

PKK’ya başkaldıran Arap aşiretleri ABD ile anlaştı! Terör örgütü Deyrizor'dan çekiliyor

DEYRİZORDA NE OLDU?

Örgütün, ABD ordusunun desteğiyle "DEAŞ'la mücadele" adı altında işgal ettiği Deyrizor'daki halkın tamamı Araplardan oluşuyor. Terör örgütü, işgalindeki bölgelerde çocuk yaştaki Arapları zorla silah altına alıyor.

Bölgedeki kuyulara el koyarak elde ettiği petrolü ABD yaptırımlarına rağmen kaçakçılar aracılığıyla Şam yönetimine satarak gelir sağlayan örgüt bunu kendi faaliyetleri için kullanırken, bölge halkı yerel hizmet ve yardımlardan mahrum kalıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...