Avustralya'dan Ukrayna'ya 110 milyonluk yeni yardım paketi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avustralya'dan Ukrayna'ya 110 milyonluk yeni yardım paketi

DÜNYA Haberleri

Avustralya hükümeti, Rusya'nın işgaline karşı savunmasını güçlendirmesi amacıyla Ukrayna'ya yeni bir yardım paketi açıkladı. 110 milyon Avustralya doları değerinde olan yeni paket çok sayıda mühimmat ve savunma ekipmanları öngörüyor.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese pazartesi günü, hükümetinin Rusya'nın işgaline karşı savunma yapması amacıyla Ukrayna'ya 110 milyon Avustralya dolarını (73,5 milyon $) içeren yeni bir paket sağlayacağını açıkladı.

Yeni destek paketiyle savaşın başlamasından bu yana Avustralya'nın desteği 610 milyon Avustralya dolarından 790 milyon Avustralya dolarına çıktı. 

Al Arabiya'nın haberine göre; Albanese, Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, "Bu ek destek, Rusya'nın yasa dışı, sebepsiz ve ahlaksız savaşı karşısında büyük cesaret göstermeye devam eden Ukrayna halkına yardım ederek gerçek bir fark oluşturacak" dedi.

WAGNER'İN DARBE GİRİŞİMİYLE İLGİSİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Paketin, hafta sonu Rusya'da meydana gelen Wagner isyanından kaynaklanmadığını söyleyen Albanese, "Hayır, bu sabah kabineye götürmek amacıyla bu teklif üzerinde bir süredir çalışıyoruz" dedi.

EN BÜYÜK KATKI AVUSTRALYA'DAN

Avustralya, NATO dışında Ukrayna'ya en çok destek sağlayan ve en büyük katkı yapan ülkelerden biri. Çok sayıda Bushmaster zırhlı aracı da dahil olmak üzere yardım, mühimmat ve savunma ekipmanı tedariği öngörüyor.

Ayrıca Rusya'ya yönelik yaptırımları da sürdüren Avustralya, boksit de dahil olmak üzere alümina ve alüminyum cevherlerinin Rusya'ya ihracatını yasakladı ve yaklaşık 1.000 Rus gerçek kişi ve kuruluşuna yaptırım uyguladı.

Albanese, Ukrayna'nın ekonomisini ve ticaretini desteklemek için Avustralya'nın Ukrayna'dan ithal edilen mallara gümrüksüz erişimi 12 ay daha uzatacağını söyledi.

Son askeri yardım paketinde 28 adet M113 zırhlı araç, 14 adet özel harekat aracı, 28 adet orta boy kamyon ve 14 adet treyler yer alacak. (Kaynak: Al Arabiya)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...