BAE’den Fransa açıklaması: Sükunet çağrısında bulundu

BAE’den Fransa açıklaması: Sükunet çağrısında bulundu
Başlık ResmiBAE’den Fransa açiklamasi: Sükunet çagrisinda bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa’yı karıştıran şiddetli protestolara ilişkin sükunet çağrısında bulundu.  Yazılı açıklamada gerilimi azaltma ve hukukun kural ve ilkelerine saygı duyma gereğini vurgulayarak, "Fransa ile tam dayanışma" içinde olunduğu belirtildi.

Kaydet
|

BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, BAE'nin Fransa halkının çıkarlarını dikkate aldığına işaret edilerek, Fransa'nın yaşanan olayların üstesinden gelme yeteneğine olan güvenin teyit edildiği ifade edildi.

SÜKUNET ÇAĞRISI YAPTI

Fransa'da istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yanı sıra sivil tesislerin ve devlet kurumlarının korunması çağrısında da bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fransa ile tam dayanışma içindeyiz. Fransa'nın çeşitli kentlerinde devam eden şiddetli protestolarda sükuneti yeniden tesis etme, gerilimi azaltma ve hukukun kural ve ilkelerine saygı duyma gereğini vurguluyoruz."

NE OLMUŞTU?

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki Nael M. adlı sürücüyü öldürmüştü. Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

BAKMADAN GEÇME
Fransa
HABER

Fransa'da şiddetin dozu arttı: Göstericiler mağazalara el bombasıyla saldırdı

Ölümü Fransa
HABER

Ölümü Fransa'da kaosa sebep oldu: 17 yaşındaki genç defnedildi

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.