Biden, COVID-19 için ilan edilen ulusal acil durumu sona erdiren yasa tasarısını imzaladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Biden, COVID-19 için ilan edilen ulusal acil durumu sona erdiren yasa tasarısını imzaladı

DÜNYA Haberleri

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Pazartesi günü geç saatlerde Koronavirüs nedeniyle ilan edilen ulusal acil durumu sona erdiren yasa tasarısının altına imzasını attı.

ABD eski Başkanı Donald Trump tarafından 13 Mart 2020'de ilan edilen ulusal acil durumu ve Ocak ayında ilan edilen bir başka halk sağlığı acil durumu tarih oluyor.

Biden, Cumhuriyetçi temsilciler tarafından Kongre'ye önerilen ve Kongre'nin her iki kanadı tarafından da kabul gören yasa tasarısını onayladı.

BIDEN: COVID-19 BİTTİ

Cumhuriyetçiler tasarıyı Biden'ın 2022 yılında söylediği "COVID bitti" sözlerine atıfta bulunarak önerdi. Cumhuriyetçiler zorunlu aşı ve maske takma gibi bir dizi halk sağlığı düzenlemesine de karşı çıkmışlardı.

Tasarı, Temsilciler Meclisinde 210 'hayır' oyuna karşın 220 'evet' oyu ile kabul edilmişti. Senatoda ise 23 'hayır' oyuna karşı 68 'evet' oyuyla kabul edilmişti.

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi, sağlık sistemi genelindeki geniş kapsamlı kaosu ve belirsizliği dizginlemek için 'ulusal acil durum' ve 'halk sağlığı acil durumu' statüsünün 11 Mayıs'tan itibaren sona ereceğini duyurdu.

TASARI BAZI SAĞLIK MUAFİYETLERİNE SON VERECEK

COVID-19 önlemleri ülke genelinde bir süredir zaten hafifletilmiş durumdaydı.

Karar, federal sağlık programları Medicare, Medicaid ve CHIP için bir dizi muafiyete son verecek, ancak sağlık hizmetleri düzenlemelerindeki değişikliklerin çoğu, COVID-19 önlemleri gevşetildiğinden büyük ölçüde geçersiz hale geldi.

Kaynak: AA

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...