Biden ve Zelenskiy’den telefon diplomasisi: Destek ve yardımlar artırılacak

Düzenleyen:
Biden ve Zelenskiy’den telefon diplomasisi: Destek ve yardımlar artırılacak

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden'ın gün içerisinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Söz konusu görüşmede Ukrayna'ya yönelik destek ve yardımların artırılacağının belirtildiği öğrenildi.

Ukrayna-Rusya savaşında 16. günde de diplamasi tarfiği yoğun bir şekilde devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gün içerisinde ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşerek son durum hakkında konuştu. Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın, ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik, ekonomi ve insani yardım alanlarında desteğini artırmayı sürdüreceğini söylediği belirtildi.

RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLAR

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ve Zelenskiy bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede ABD'nin Ukrayna'ya, Rusya'nın saldırıları karşısında desteğini sürdüreceğini belirten Biden, ABD'nin Ukrayna'ya güvenlik, ekonomi ve insani yardım alanlarındaki yardımlarını artırmaya devam edeceğini de vurguladı.

Biden, Zelenskiy'e, ABD'nin bugün G7 ve Avrupa Birliği ile iş birliği için Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında atacağı yeni adımlar konusunda da bilgi verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...