Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Biden'dan Wagner açıklaması: Bizim hiçbir ilgimiz yok

Biden'dan Wagner açıklaması: Bizim hiçbir ilgimiz yok

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'da hükümete karşı ayaklanan Wagner isyanı hakkında ilk kez konuştu. Rusya lideri Putin'in NATO ve Batı'yı suçlamasını sağlayacak hiçbir mazeret vermediklerini belirten Biden, "Bu işe karışmadığımızı açıkça belirttik. Bizim bununla hiçbir ilgimiz yok" dedi.

Kaydet
a- | +A

Rus paralı asker grubu Wagner’in geçtiğimiz cuma günü Rusya’da çıkardığı kısa süreli isyanının ardından ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu isyanla ilgili kamuoyuna ilk kez açıklamalarda bulundu.

Biden, ABD’nin ve Batılı müttefiklerinin söz konusu isyanla ilgisi olmadığını vurguladı.

Önemli müttefiklerle sanal toplantılar yaptıklarını ve hafta sonu boyunca Rusya’daki gelişmeler ile ilgili ekibinden saat saat güncellemeler istediğini söyleyen Biden, ABD'nin hafta sonu yaşanan olayların sonuçlarını hala değerlendirdiğini açıkladı.

Biden, "Bütün bunların nihai sonucunu henüz görmedik ancak bundan sonra ne olursa olsun, müttefiklerimizin ve ortaklarımızın durumu okuma ve tepki verme konusunda yakın bir şekilde aynı çizgide olmalarını sağlamaya devam edeceğim. Tamamen koordine olmamız önemli" diye konuştu.

'BU İŞE KARIŞMADIĞIMIZI AÇIKÇA BELİRTTİK'

Putin’e, Batı'yı ve NATO'yu suçlamasını sağlayacak hiçbir mazeret vermediklerini aktaran Biden, "Bu işe karışmadığımızı açıkça belirttik. Bizim bununla hiçbir ilgimiz yok. Bu, Rus sistemi içindeki bir mücadelenin parçasıydı" şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile uzun uzadıya görüştüğünü aktaran Biden, "Onunla iletişim halinde olacağız. Ona, Rusya'da ne olursa olsun, ABD olarak Ukrayna'nın savunmasını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğimizi söyledim" dedi.

BAKMADAN GEÇME
Putin
HABER

Putin'den Wagner'e açık teklif: Ya orduya katılın ya da gidin

Putin’le anlaşan Wagner’e soğuk duş: Anlaşma suya düşebilir, yargı ‘durum değişmedi’ dedi
HABER

Putin’le anlaşan Wagner’e soğuk duş: Anlaşma suya düşebilir, yargı ‘durum değişmedi’ dedi

NE OLMUŞTU?

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin, geçtiğimiz cuma günü Rus ordusunun Wagner kamplarına saldırı düzenlediğini belirterek isyan başlatmış, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia etmişti.

Wagner savaşçıları ise Ukrayna’yı terk ederek, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Rostov bölgesine girmişti.

Prigojin, Moskova'ya gideceklerini açıklamış, Putin, Wagner'in isyanını "vatana ihanet" olarak nitelendirmişti. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun arabuluculuğuyla Prigojin, Rusya'da gerilimi azaltmayı kabul etmiş ve askerlerini geri çekmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, "Wagner lideri Evgeny Prigojin aleyhindeki ceza davası düşecek, Belarus'a gidecek" demişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.