Birleşmiş Milletler'in iki yetkilisi: Dünya canlı yayında soykırımı izliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Birleşmiş Milletler'in iki yetkilisi: Dünya canlı yayında soykırımı izliyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

UNRWA’nın eski sözcüsü Gunness “Gazze’deki soykırım, insanlık tarihinde ilk defa televizyonlarda canlı olarak yayınlanıyor” derken bir başka BM yetkilisi Rajagopal “Gazze’de yaşananlar soykırım eylemi” ifadesini kullandı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) eski Sözcüsü Chris Gunness, Gazze’deki durumu soykırım olarak nitelendirdi. Gunness “Bu durumun en dehşete düşürücü yanı insanlık tarihinde ilk kez televizyonlarda canlı yayınlanan soykırım olması” ifadesini kullandı. Gunness, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) Gazze’deki durumu “ikna edici soykırım” olarak tanımladığına işaret ederek “(Bu soykırımın) ana destekçileri olan iki ülkeden ABD, İsrail’e her yıl 4 milyar dolarlık askerî yardım yapıyor ve ülkem İngiltere, İsrail’e lojistik ve diğer askeri destek türlerini veriyor” şeklinde konuştu. BM Konut Hakkı Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal ise “İsrail’in eylemleri, genel anlamda orada yaşayan halk için Gazze’yi yaşanmaz hâle getirecek şartlar oluşturmaya yönelik. Bana göre, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde bunlar soykırım eylemleridir” dedi.

FİLİSTİNLİ ESİR ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail askerlerinin Gazze’de yeni bir vahşeti daha ortaya çıktı. Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi’ne sığınan Filistinlilere “hastaneyi tahliye etmeleri” yönünde haber iletmesi için elleri bağlı şekilde Filistinli bir esiri gönderen İsrail askeri, geri dönen Filistinliyi sokak ortasında vurarak öldürdü. İsrailli keskin nişancıları daha sonra hastaneye ateş açmaya başladı ve üç Filistinliyi öldürürken 10’unu da yaraladı. Ardından hastaneye giren İsrail askerleri yerlerinden edilmiş binlerce Filistinliyi silah zoruyla hastaneyi terk etmeye zorladı. Açılan koridor dışındaki alanlarda hareket eden her şeye ateş açan askerlerin, hastaneden silah zoruyla çıkardığı Filistinlilerden Han Yunus’un kuzey bölgelerine gitmelerini istediği aktarıldı.

“KADIN VE ÇOCUKLARI VURUN”

Gazze Şeridinde masum sivilleri katleden İsrail’den birbiri ardına skandal açıklamalar geldi. Kabine toplantısında konuşan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir “Gazze’de kadın ve çocukların sınıra yaklaşmasına izin veremeyiz, yaklaşan herkes kafasına bir kurşun yemeli” ifadelerini kullandı. Daha önce “Gazze yakılmalı” diyen aşırı sağcı İsrail milletvekili Nissim Vaturi ise Gazze’de öldürülen Filistinliler için “terörist” ifadesini kullanarak “Kim bir kurşun yediyse muhtemelen hak etmiştir” dedi. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...