CANLI ANLATIM

AB'den Gazze'de ateşkes çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, “AB, (Gazze Şeridi’nde) sürdürülebilir bir ateşkese yol açacak acil bir insani duraklama çağrısında bulunuyor. Sivil halka hayat kurtaran yardımların sağlanması için felaket durumundaki Gazze'ye tam ve güvenli insani erişim hayati önem taşıyor” dedi.

Canlı Anlatım Özeti
  • AB'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI
  • FİLİSTİNLİLER GÖÇ YOLUNDA
  • ABD'DEN İSRAİL'E FON VAR GAZZE'YE YOK
  • GAZZE'YE YARDIMLARA SET
  • İSRAİL'İN YAPTIRIM KORKUSU
  • OKSİJENSİZLİKTEN ÖLDÜLER!
  • "ŞİFA HASTANESİNE ERİŞİM İMKANSIZ"
  • İSRAİL'DEN REFAH AÇIKLAMASI
  • 'SALDIRILAR ABD YÖNETİMİNDE'
  • ALMANYA'DAN GAZZE AÇIKLAMASI
  • ÜRDÜN'DEN GAZZE'YE YARDIM
  • ATEŞKES ÇAĞRISI
  • SİSİ'DEN REFAH ÇIKIŞI
  • 2'Sİ ÇOCUK 25 FİLİSTİNLİ DAHA GÖZALTINDA
  • FİLİSTİN KIZILAYI: GAZZE'DE HER GÜN 37 ANNE ŞEHİT DÜŞÜYOR
  • GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİNE DAYANDI
  • NETANYAHU'DAN 'SALDIRILARA DEVAM' MESAJI
  • İSRAİL, GAZZE'DEKİ ŞİFA HASTANESİ'NDE BİR BİNAYI HAVAYA UÇURDU
  • BLINKEN ATEŞKES HAMLESİNİ DUYURDU
  • ⚡️ ABD ORDUSU, HUSİLERİN İHA VE SU ÜSTÜ GEMİSİNİ İMHA ETTİ
  • ABD'Lİ BİR YETKİLİ, İSRAİL'İN ABD SİLAHLARINI HUKUKA UYGUN KULLANACAĞINI DOĞRULADI

21.03.2024 23:47

AB'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Belçika’nın başkenti Brüksel’de devam eden Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısı yapıldı.

Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, ateşkes çağrısını AB liderlerinin Orta Doğu'ya ilişkin güçlü bir ortak açıklaması olarak nitelendirerek, “AB, (Gazze Şeridi’nde) sürdürülebilir bir ateşkese yol açacak acil bir insani duraklama çağrısında bulunuyor. Sivil halka hayat kurtaran yardımların sağlanması için felaket durumundaki Gazze'ye tam ve güvenli insani erişim hayati önem taşıyor” dedi.


21.03.2024 21:00

FİLİSTİNLİLER GÖÇ YOLUNDA

İsrail ordu güçlerinin Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemesinin ve hastane sakinleri ile çevrede oturanları göçe zorlamasının ardından bölgede yaşayan Filistinliler, güneye göç etmeye devam ediyor. Gazze kentine gitmeye çalışan Filistinliler, Gazze Vadisi olarak bilinen nehirden geçti.


21.03.2024 20:49

ABD'DEN İSRAİL'E FON VAR GAZZE'YE YOK

 ABD Kongresinde Demokratlarla Cumhuriyetçilerin anlaştığı 1,2 trilyon dolarlık geçici bütçe tasarısında, İsrail'e yeni askeri yardımlar onaylanırken Gazze'ye insani yardım sağlayan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) Mart 2025'e kadar fon ayrılmaması öngörüldü.


21.03.2024 20:47

GAZZE'YE YARDIMLARA SET

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze ve özellikle kentin kuzeyinde, insani yardım çalışanlarının görevlerini yapmasının sürekli engellendiğini bildirdi.


21.03.2024 20:42

İSRAİL'İN YAPTIRIM KORKUSU

İsrail'in, ABD başta olmak üzere bazı Batılı ülkelerin aldığı yaptırım kararlarının domino etkisiyle başka ülkelere de sıçramasından endişe ettiği belirtildi.


21.03.2024 19:43

OKSİJENSİZLİKTEN ÖLDÜLER!

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nde 13 hastayı yoğun bakım odalarında ilaç, gıda ve oksijenden mahrum bırakarak kasten öldürdüğünü belirtti.


21.03.2024 18:46

"ŞİFA HASTANESİNE ERİŞİM İMKANSIZ"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaklaşık 30 bin yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi ve çevresindeki saldırılardan endişe duyduklarını ve hastaneye erişimin artık imkansız olduğunu belirtti.


21.03.2024 17:54

İSRAİL'DEN REFAH AÇIKLAMASI

İsrail Stratejik İşler Bakanı ve Savaş Kabinesi Üyesi Ron Dermer, Gazze'nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon sivilin sığındığı Refah kentine kara saldırısını ABD karşı çıksa da başlatacaklarını açıkladı.


21.03.2024 17:40

'SALDIRILAR ABD YÖNETİMİNDE'

Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurma sorumluluğunun ABD yönetiminde olduğunu belirtti.


21.03.2024 17:32 

ALMANYA'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'in Refah kentinde büyük çaplı saldırı yapmasından yana olmadıklarını söyledi.

Scholz, Gazze’ye daha fazla insani yardımın girmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "İsrail hükümetine hedefimizin (günlük) 500 tır ya da eşdeğer teslimata ulaşması gerektiğini söyledim." ifadesini kullandı.


21.03.2024 17:17

ÜRDÜN'DEN GAZZE'YE YARDIM

Ürdün, Gazze Şeridi'nin kuzeyine Mısır, Singapur, ABD ve Almanya'nın katılımıyla havadan yardım indirme operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.


21.03.2024 16:48

ATEŞKES ÇAĞRISI

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'in, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırdığı Gazze Şeridi'nde "en kısa sürede ateşkes sağlanması" konusunu görüştüğü bildirildi.


21.03.2024 15.20

SİSİ'DEN REFAH ÇIKIŞI

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İsrail'in ülkesinin sınırındaki Refah kentine saldırabileceği uyarısında bulunarak, Gazze'de ateşkesin sağlanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.


21.03.2024 15.13

2'Sİ ÇOCUK 25 FİLİSTİNLİ DAHA GÖZALTINDA

İsrail güçlerinin baskınlarını işgal altındaki Doğu Kudüs'ün yanı sıra Batı Şeria'nın Ramallah, Nablus, Beytüllahim ve El Halil kentlerinde yoğunlaştırdığı aktarılan açıklamada, ikisi çocuk en az 25 Filistinlinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Böylece 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı da 7 bin 725'e yükseldi.


21.03.2024 13:59

FİLİSTİN KIZILAYI: GAZZE'DE HER GÜN 37 ANNE ŞEHİT DÜŞÜYOR

Filistin Kızılayı, 21 Mart Anneler Günü münasebetiyle yaptığı paylaşımda, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybeden annelere dikkati çekildi.

Arapça ve İngilizce yapılan paylaşımda, "Gazze Şeridi'nde her gün 37 anne şehit düşüyor." ifadeleri kullanıldı.

Aralarında Filistin ve Mısır'ın da bulunduğu bazı Arap ülkelerinde 21 Mart, "Anneler Günü" olarak kutlanıyor.


21.03.2024 12:39

GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİNE DAYANDI

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı sayısının 31 bin 988'e, yaralı sayısının da 74 bin 188'e ulaştığını duyurdu. Öte yandan İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle cenazelere ulaşılamadığı bildiriliyor.


21.03.2024 12:11

🔴 NETANYAHU'DAN 'SALDIRILARA DEVAM' MESAJI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’deki Cumhuriyetçi senatörlerin toplantısına video konferans yoluyla bağlanarak İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin konuştu.

Görüşmeye katılan bir senato üyesine göre, Netanyahu, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in, İsrail Başbakanının 7 Ekim'den sonraki süreci kötü yönettiğini belirterek ülkede seçim çağrısı yapmasını bir kez daha eleştirerek, Schumer'in ifadelerini "şok edici bir müdahale" diye nitelendirdi.

Netanyahu’nun konuşmasında Gazze’deki "hedeflerine ulaşıncaya kadar" bölgeye saldırılara devam edecekleri mesajını verdiği ifade edildi.


21.03.2024 08.54

İSRAİL, GAZZE'DEKİ ŞİFA HASTANESİ'NDE BİR BİNAYI HAVAYA UÇURDU

El-Aksa televizyon kanalının haberine göre, İsrail güçleri, Gazze kentinin batısında yer alan Şifa Hastanesi'ndeki bir binayı havaya uçurdu.

Filistin devlet televizyonu da birkaç saat önce Telegram hesabından yayımladığı paylaşımda, İsrail güçlerinin, Şifa Hastanesi'ne sığınan yerinden edilmiş kişilere hastane yerleşkesini derhal tahliye etmeleri için anonslar yaptığı belirtildi.

İsrail ordusu, dün iftar saatinde Şifa Hastanesi bölgesine düzenlediği yoğun top atışı sonucu onlarca kişi ölmüş ve yaralanmıştı.


21.03.2024 08:05

🔴 BLINKEN ATEŞKES HAMLESİNİ DUYURDU

ABD, Gazze'de 'derhal ateşkes' çağrısı yapan BM karar taslağını yayımladı. AFP'de yer alan son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Gazze Şeridi'nde "rehinelerin serbest bırakılmasıyla bağlantılı olarak derhal ateşkes" çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi karar taslağını yayınladığını açıkladı.

Blinken'ın açıklaması şöyle:

"Aslında, şu anda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunduğumuz, rehinelerin serbest bırakılmasına bağlı acil ateşkes çağrısında bulunan bir kararımız var ve ülkelerin bunu destekleyeceğini çok umuyoruz."


21.03.2024 06:35

⚡️ ABD ORDUSU, HUSİLERİN İHA VE SU ÜSTÜ GEMİSİNİ İMHA ETTİ

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ABD ordusu ve koalisyon güçlerinin çarşamba günü Kızıldeniz'de Yemenli Husiler tarafından fırlatılan insansız hava aracını ve insansız su üstü gemisini imha ettiğini duyurdu.

Açıklamada, "ABD veya koalisyon gemilerinde herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi" denildi.


21.03.2024 05:52

ABD'Lİ BİR YETKİLİ, İSRAİL'İN ABD SİLAHLARINI HUKUKA UYGUN KULLANACAĞINI DOĞRULADI

ABD'li bir yetkili, kimliğinin gizli kalması kaydıyla verdiği demeçte, İsrail'in ABD Dışişleri Bakanlığı'nın gerektirdiği şekilde, Amerika tarafından sağlanan silahların Gazze'deki insani yasaları ihlal etmek için kullanılmadığını belirten yazılı güvenceler sunduğunu söyledi.

Blinken tüm dünyaya duyurdu! ABD'den Gazze'de ateşkes için ilk hamle - 1. Resim


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...