BM'den İsrail'e 'savaş suçu' tepkisi: Dünya hemen harekete geçmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
BM'den İsrail'e 'savaş suçu' tepkisi: Dünya hemen harekete geçmeli

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü eylemlerin 'savaş suçu' olduğunu belirten Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Rajagopal, korkunç ve kitlesel saldırılara son vermek için dünyanın hemen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze Şeridi'nde katliam yapıyor. Kadın-çocuk ayırt etmeksizin hastaneleri ve okulları bombalayan işgalci İsrail, 10 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 25 binden fazlasının ise yaralanmasına neden oldu. Bölgede yiyecek, yakıt ve ilaç sıkıntısı yaşanırken, hayat adeta durmuş durumda.

Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal, sivil konutlara ve altyapıya yönelik insan hayatını etkileyen korkunç ve kitlesel saldırılara son vermek için dünyanın hemen harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Rajagopal, "Sistematik olarak sivil konutları ve altyapıyı yok edeceğini, Gazze'yi yaşanılmaz hale getireceğini bilerek askeri operasyon yürütmek savaş suçudur" ifadesini kullandı.

"İNSANLIĞA KARŞI SUÇ"

Konutların ve sivil tesislerin bombalanmasının uluslararası insancıl hukuk, ceza hukuku ve insan hakları hukuku tarafından şiddetle yasaklandığını belirten Rajagopal, bu tür eylemlerin 'savaş suçu' anlamına geleceğini vurguladı. Rajagopal, bunların, sivil nüfusa yönelik olduğunda 'insanlığa karşı suç' anlamına geldiğini ifade etti.

Rajagopal, apartmanlar, hastane, ambulans, okul, kilise, cami, altyapı tesisleri ve mülteci kamplarının askeri objeler olmadığını belirterek, İsrail'deki sivil konutların da bu kapsamda olduğunu ve buralara da Gazze'den veya başka bir yerden saldırılar düzenlemenin bir savaş suçu olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...