Çocuklara sosyal medya yasağı! 2025'te devreye girecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Çocuklara sosyal medya yasağı! 2025'te devreye girecek

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'nin Florida eyaletinde çocuklara sosyal medyayı yasaklayan yasa tasarısı onaylandı. Yasakların gelecek yıl devreye girmesi bekleniyor.

ABD'nin Florida eyaleti Valisi Ron DeSantis, çocukların sosyal medyaya erişimini kısıtlamayı amaçlayan yasa tasarısını imzaladı. Florida Eyalet Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre; yasa, 14 ve 15 yaşındaki çocukların sosyal medya hesabı açabilmeleri için ebeveyn izni gerektiriyor.

"DÖNÜM NOKTASI NİTELİĞİNDE"

Sosyal medyanın farklı şekillerde çocukları için zararlı olduğunu kaydeden Cumhuriyetçi vali, "dönüm noktası" olarak nitelendirdiği yasanın "ebeveynlere çocuklarını korumak için daha fazla imkan tanıyacağını" söyledi.

Tasarı ayrıca pornografik ya da cinsel içerikli internet sitelerinin yaş doğrulaması uygulayarak çocukların uygun olmayan sitelere erişimini engellemesini gerektiriyor.

Yasanın 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Florida eyaleti yeni yasayla, çocukların sosyal medya platformlarına erişimini kısıtlayan düzenlemeleri hayata geçiren Arkansas, Kaliforniya, Louisiana, Ohio ve Utah gibi eyaletlerin son halkası oldu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...