Dünya basınından Erdoğan'a övgüler: 5 kabine üyesine dikkat çekildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya basınından Erdoğan'a övgüler: 5 kabine üyesine dikkat çekildi

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yeni kabine üyelerini tanıttı. Türkiye'nin Yüzyılına şekil verecek kabine üyeleri dünya basınında övgü aldı. Kabinenin kilit ismi olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i gösterdi. İngiltere merkezli Reuters, 5 kabine üyesine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 'Türkiye Yüzyılı'na şekil verecek yeni kabine üyelerini tanıttı. Yeni bakanlar dünya basınında geniş yer buldu. Uluslararası basın, yeni kabineyi okurlarına 'acil' koduyla duyurdu. Yapılan yayınlarda ekonomi dümeninin başına geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ve eski Milli İstihbarat Başkanı Hakan Fidan'a dikkat çekildi.

GÜÇLÜ İSTİHBARAT ŞEFİ KABİNEDE

Katar merkezli Al Jazeera "Uluslararası saygınlığa sahip eski bir bankacı ekonominin en üst sıralarında yer aldı, güçlü bir istihbarat şefi dışişleri bakanı oldu" dedi. Euronews bu gelişmeyi "Erdoğan, tarihi üçüncü dönem için Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak yemin ettikten sonra yeni kabineyi belirledi" başlığı ile okurlarına sundu.

ORTODOKS POLİTİKALARIN SİNYALİ VERİLDİ

İngiltere merkezli Middle East Eye "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni seçilen hükümeti, daha geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün ipuçlarını veriyor" dedi.

Voice of America ise,"Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Şimşek'i kabinesine atadığında, yeni seçilen hükümetinin daha ortodoks ekonomi politikalarına döneceğinin sinyalini verdi. Analistler, Şimşek'in hazine ve maliye bakanlığına atanmasının önümüzdeki aylarda faiz artırımlarına zemin hazırlayabileceğini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Wall Street Journal "Türkiye'de Erdoğan, ekonomik değişimin sinyalini vererek yeni Kabine atadı" yorumunda bulundu.

Dünya basınından Erdoğan'a övgüler: 5 kabine üyesine dikkat çekildi

YENİ KABİNENİN KİLİT İSİMLERİ

Al Arabiya yeni dönemin kilit isimlerini yazdı. "Erdoğan'ın yeni kabinesindeki kilit isimler" başlıklı haberde Mehmet Şimşek için "2009 ile 2018 yılları arasında maliye bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde finans piyasaları tarafından büyük saygı görüyordu" denildi.

REUTERS 5 İSME DİKKAT ÇEKTİ

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters haber ajansı, Kabine'den 5 kişiyi "kilit isimler" olarak tanıttı ve her biri hakkında dikkat çeken analizler yaptı. Reuters haber ajansı Kabine'den Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya dikkat çekti.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerine atanan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan için "Erdoğan'ın en yakın sırdaşlarından biri" olduğu yorumu yapılan haberde Fidan'ın MİT Başkanlığından önce başbakanlık makamındayken Erdoğan'ın danışmanı olduğu hatırlatıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...