Elon Musk'tan Ukrayna'ya destek! Starlink uydularını aktif etti

Düzenleyen:
Elon Musk'tan Ukrayna'ya destek! Starlink uydularını aktif etti

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı saldırılar altıncı güne girdi. Çatışma ve bombardıman altındaki ülkede muhtemel bir internet kesintisinin önüne geçmek için Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in şirketi ülkeye uydu internet servisi Starlink terminallerini Ukrayna’ya gönderdi. Ukraynalı bakan sosyal medya hesabı üzerinden Musk’a teşekkür etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları altıncı gününde de devam ediyor. Donbas bölgesinden başlayan Rus işgali başkent Kiev’e kadar ilerledi. Bombardıman ve çatışma seslerinin yükseldiği bölgede muhtemel bir internet kesintisinin önüne geçmek için önemli bir gelişme yaşandı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX şirketi internet servisi Starlink terminallerini Ukrayna’ya gönderdi. Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhailo Fedorov Twitter üzerinden uydu üzerinden internete bağlanmayı sağlayan terminallerin fotoğrafını paylaşarak Elon Musk’a teşekkür etti. Musk’ta bu karşılık “Rica ederim” yanıtını verdi.
Elon Musk'tan Ukrayna'ya destek! Starlink uydularını aktif etti
Paylaşım Twitter’da paylaşımından şu ana kadar  436 bini aşkın beğeni aldı. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...