Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Erdoğan'ın AB resti dünya basınında!

Erdoğan'ın AB resti dünya basınında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, BMGK öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamalar,dünya gündemine bomba gibi düştü. "Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz" diyen Erdoğan'ın açıklamalarını uluslararası pek çok basın yayın kuruluşu son dakika servis etti.

Kaydet
a- | +A

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uçuşundan önce AB'ye verdiği gözdağı dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Açıklamalarında Avrupa Parlamentosu'nun skandal raporunu değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, "Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde" diye başladığı sözlerini "Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz" diyerek bitirdi. Erdoğan'ın bu resti dünya gündemine bomba gibi düşerken, uluslararası ajanslar "son dakika" olarak geçti.

Erdoğan'ın AB resti dünya basınında!
Başlık ResmiErdoğan'ın AB resti dünya basınında!

ABD VE FRANSIZ BASINI YAKINDAN TAKİP ETTİ

New York merkezli ABC News, Erdoğan'ın Türkiye'nin AB'ye üyelik hedefine son verebileceğini ima ettiğini belirtirken, Fransız Le Figaro gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer vererek, Türkiye ile AB müzakerelerinin son yıllarda kopma noktasına geldiğini yazdı.

Erdoğan'ın AB resti dünya basınında!
Başlık ResmiErdoğan'ın AB resti dünya basınında!

"ERDOĞAN BRÜKSEL'İ UYARDI"

ABD merkezli CNN Yunanistan ise, "Erdoğan Brüksel'i uyardı: Yollarımızı ayırabiliriz" başlığıyla verdiği haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye hakkındaki raporunun ardından rahatsızlığını dile getirerek Brüksel'e uyarıda bulundu. Ankara'nın gerekli görülmesi halinde Avrupa Birliği'nden farklı bir yol izleyebileceğini vurguladı." ifadeleri yer aldı.

"TÜRKİYE AB'DEN KOPABİLİR"

Oslo merkezli Dagsavisen gazetesi ise Erdoğan'ın AB ile ilgili sözlerine yer verdiği haberinde "Türkiye AB'den kopabilir" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye resti çekti: 'Gerekirse yolları ayırırız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye üyelik sorusuna tebessüm ettiren cevap
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye üyelik sorusuna tebessüm ettiren cevap

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.