Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan dikkat çeken Karabağ yorumu: Biz hazırız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan dikkat çeken Karabağ yorumu: Biz hazırız

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gergin ilişkiler yıllardır Güney Kafkasya bölgesindeki siyasi atmosferi etkiliyor. İki ülke arasında devam eden barış görüşmelerine ilişkin Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinya’nın yaptığı en son değerlendirme bölgedeki barış umutlarını artırdı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış görüşmeleri devam ediyor.

Ermeni askerlerinin sınırda yaptığı provokasyonlara rağmen barış görüşmelerinden olumlu bir sonuç alabilmek için taraflar çaba göstermeye devam ediyor.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erivan ve Bakü arasında devam eden görüşmeleri değerlendirdi.

PAŞİNYAN "BİZ HAZIRIZ" DEDİ

Bölgedeki askeri durumun gerginliğini koruduğunu ifade eden Paşinyan, “Uluslararası toplumun algısı, Ermenistan ve Azerbaycan'ın birbirlerinin toprak bütünlüğünü tanıması yönündeki karara giderek daha fazla meylediyor” dedi.

İki ülke arasında devam eden barış görüşmelerinin hiç kolay olmadığını belirten Paşinyan, “Bakü'nün Ermeni nüfusunun güvenliğini sağlaması şartıyla Dağlık Karabağ bölgesini Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanımaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan dikkat çeken Karabağ yorumu: Biz hazırız

BARIŞ GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

İki eski Sovyet cumhuriyeti olan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun uluslararası alanda Azerbaycan'ın bir parçası olarak kabul edilen Karabağ'ı ve yedi komşu bölgeyi işgal ettiği 1991 yılından bu yana oldukça gergin durumda.

2020 sonbaharında 44 gün süren çatışmalarda Azerbaycan birçok şehri, köyü ve yerleşim yerini Ermeni işgalinden kurtardı.

Rusya'nın arabuluculuğunda imzalanan barış anlaşması Azerbaycan'da bir zafer olarak kutlanıyor.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...