Everest dağında helikopter düştü: Yolculardan kurtarılan olmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Everest dağında helikopter düştü: Yolculardan kurtarılan olmadı

DÜNYA Haberleri

Son dakika haberleri: Meksika uyruklu yolcuları taşıdığına inanılan bir helikopter salı günü Everest'ten dönerken düştü. Kurtarma ekipleri, beş kişinin cesedini bulduğunu ve altıncı kişiyi aradıklarını söyledi.

Yabancı turistleri taşıyan bir helikopterin salı günü Nepal'deki Everest Dağı yakınlarının düşmesi sonucu en az beş kişi öldü, bir kişi kayboldu. Bölgedeki baş hükümet yöneticisi Basanta Bhattarai, helikopterin Lamajura bölgesinde düştüğünü ve kurtarma ekiplerinin beş kişinin cesedine ulaştığını ve altıncı kişiyi aradıklarını söyledi.

HAVA KOŞULLARI NEDEN OLDU

Nepalli pilot Meksika uyruklu beş kişiyi dünyanın en yüksek zirvesine çıkardıktan sonra helikopter, salı sabahı başkent Katmandu'ya dönerken hava koşulları nedeniyle rotasında değişiklik meydana geldi. Muson yağışları nedeniyle Güney Asya'da sık sık uçuşlar erteleniyor ve rotalar değişiyor. 

UÇUŞLAR AZALDI

Turizm ve dağcılık sezonu mayıs ayında yağmur sezonunun başlamasıyla sona erdi ve görüş mesafesinin zayıf olması ve hava koşullarının öngörülemez hale gelmesi nedeniyle yılın bu döneminde dağlara turistik uçuşlar oldukça azaldı. (Kaynak: Time)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...