Fas'ta Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürler olan Fransız dergisinin sayısının dağıtımı yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fas'ta Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürler olan Fransız dergisinin sayısının dağıtımı yasaklandı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fas'ta yayınlanan haftalık Fransız dergisi Marianne'nin son serisi infiale yol açtı. Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin bulunduğu derginin son sayısı ülke genelinde yasaklandı.

Fas'ta Marianne adlı haftalık Fransız dergisinin Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin bulunduğu son sayısının dağıtımının engellendiği bildirildi.

AA'ya konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Fas hükümetinden bir yetkili, "yasağın Marianne dergisinin 29 Şubat tarihli son sayısına getirildiğini" kaydetti.

ÜLKE GENELİNDE DAĞITILMASI YASAKLANDI

Faslı yetkili "Derginin söz konusu sayısının, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürler içermesi nedeniyle Fas'ın tüm bölgelerinde dağıtılmasına izin verilmeyeceğini" söyledi.

BATI SÖZDE "İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ" DİYOR

Fransa ve diğer Batılı ülkelerdeki dergi ve gazetelerin zaman zaman ifade özgürlüğü bahanesiyle Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürler yayınlaması, İslam dünyasında yasaklara ve protestolara neden oluyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...