Financial Times: Kılıçdaroğlu zor bir mücadeleyle karşı karşıya

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Financial Times: Kılıçdaroğlu zor bir mücadeleyle karşı karşıya

DÜNYA Haberleri

Türkiye'de gerçekleşen seçimleri dünya medyası da manşetlerine taşıdı. İngiliz medya kuruluşu, Financial Times (FT) "Cumhurbaşkanı seçiminin çetelesi, muhalefet kampında vicdan muhasebesini tetikledi" diye yazdı.

Türkiye’de gerçekleşen 14 Mayıs seçimleri dünya basınında gündeminde yer almaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk turda kazanacağı yönünde açıklamaları gerçekleşmedi.
Kılıçdaroğlu, "Milletimiz ikinci tur diyorsa başımızın üstüne." dedi.

ZORLU MÜCADELE VURGUSU

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sandıklardan birinci çıkmasının muhalefette iç değerlendirmeye yol açtığını yazdı.
Haberde, "Kılıçdaroğlu, sadece iki hafta sonra ikinci tur oylama nedeniyle 'zorlu bir mücadele' ile karşı karşıya." denildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN MESAJLARI HATIRLATILDI

Kılıçdaroğlu'nun "kendinden emin bir şekilde seçimi ilk turda kazanacağına" dair mesajlar verdiği anımsatıldı ve bazı tespitler yapıldı:

Ancak pazar günkü cumhurbaşkanı seçiminin çetelesi, Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını sona erdirmek yerine, muhalefet kampında vicdan muhasebesini tetikledi.

Birinci tur sonucunun, Kılıçdaroğlu için "en kötü senaryo" olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

Kılıçdaroğlu'nun altı partili ittifakı, kamuoyu yoklamalarının oyların yarısını alabildiğini göstermesinin ardından pazar günkü seçime rüzgarla girmişti. Kılıçdaroğlu için biraz zorlu bir mücadele olacak.
Erdoğan'ın sandıklardan birinci çıkmasının yanı sıra Cumhur İttifakı'nın da Meclis'te önde olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...