Finlandiya'da okula silahlı saldırı! 1 çocuk hayatını kaybetti, 2 çocuk yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / AFP

Finlandiya'nın güneyinde bulunan Vantaa kentindeki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi. 1 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 2 çocuğun yaralandığını duyuran polis, şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Vantaa kentindeki Viertola İlkokulu'nda silahlı saldırı gerçekleştirildi. 

Okula giriş ve çıkışlar kapatıldı, bölgede yaşayanlara 'evlerinden çıkmamalar' için çağrıda bulunan polis, "Tanımadığınız kişilere kapıyı açmayın" dedi. 

ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Finlandiya polisi, 800 öğrenci ve 90 personeli bulunan okulda yaşanan saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını ve bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Saldırıda bir çocuk hayatını kaybederken iki çocuk da ağır yaralandı. Ayrıca saldırganın 12 yaşında olduğu belirlendi. 

POLİSTEN SON AÇIKLAMA

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Polis olay yerinde inceleme yapıyor. Çevredekilerden bölgeden uzak durmalarını ve evlerinde kalmalarını istiyoruz. Kapılar yabancılara açılmamalı" ifadelerine yer verildi.

Polis, şüphelinin ateş ettikten sonra kaçtığını ve sonunda Helsinki'nin kuzeyindeki bir bölgede yerel bir nehrin diğer tarafında "sakin bir şekilde" gözaltına alındığını söyledi. Zanlının üzerinde bir ateşli silah bulunduğunu ve bu silahın kendisinden alındığını da sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...