Fransa ve İsrail arasında ateşkes gerilimi! Macron 'Bebekler ölüyor, meşruiyeti yok dedi: Netanyahu cevap verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa ve İsrail arasında ateşkes gerilimi! Macron 'Bebekler ölüyor, meşruiyeti yok dedi: Netanyahu cevap verdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur" sözlerine İsrail cephesinden sert tepki geldi. Fransa cephesinden bir siyasi ise Netanyahu'nun Macron ile ilgili açıklamalarını reddetti. İşte Fransa-İsrail arasında yaşananlar...

7 Ekim'de Hamas'ın başlayan 'Aksa Tufanı' operasyonuna, İsrail'in cevabı sert ve kanlı oldu. 11 binden fazla insanı katleden İsrail'in öldürdüğü insanların büyük bölümünü siviller oluştururken, hayatını kaybedenlerin çoğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Sivil katliamlarına uluslararası boyutta tepkiler artmaya başladı. Dünyanın birçok noktasında insanlar sokaklara dökülde ve İsrail'i durmaya çağırdı. Katliamların ilk günlerinde İsrail'e destek açıklamaları yapan ve sessizliğini koruyan liderler de yavaş yavaş kendi vatandaşlarının tepkisi sonrası sivil katliamların durması yönünde açıklamalar yapmaya başladı.

MACRON, İSRAİL'İ DURMAYA ÇAĞIRDI

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz."açıklamasıyla ateşkes çağrısı yaptı.

İSRAİL CEPHESİNDEN ATEŞKES ÇAĞRILARINA TEPKİ

İsrail cephesi ise Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi. Netanyahu, Macron "ahlaki açıdan ciddi bir hata yaptı" İsrail Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "Gazze'ye yönelik saldırılarda sivillerin öldüğü ve İsrail'in saldırılarını durdurması gerektiği" yönündeki sözlerine de tepki gösterdi. Netanyahu, Macron için "Gerçek anlamda ve ahlaki açıdan ciddi bir hata yaptı." ifadesini kullandı

Netanyahu’nın ardından konuşan Savunma Bakanı Gallant ise "Askeri harekat ne kadar derin olursa ve uygulanan güç ne kadar güçlü olursa Hamas o kadar baskı altında olur ve kaçırılanlara ulaşma şansı da o kadar artar." iddiasında bulundu. Gallant, İsrail’e yönelik uluslararası tepkileri reddederek "Kendimizi savunma gücümüz var, 1943 yılında değiliz. Dünya uluslarının bize ahlak dersi verme cesareti nereden geliyor?" ifadelerini kullandı.

FRANSA'NIN POZİSYONU DEĞİŞMEDİ

Bir Fransız siyasi yetkili, Başbakan Netanyahu'nun Cumartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yönelik eleştirisini reddetti.

Yetkili, Macron'un İsrail'in Hamas'a karşı eylemi konusundaki 'pozisyonunu değiştirmediğini' ancak Fransa cumhurbaşkanının İsrail'in Gazze'deki Filistinli sivillere zarar vermemek için daha fazlasını yapabileceğine ve yapması gerektiğine inandığının altını çizdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...