CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum! Can kaybı arttı, Filistinliler yardımlardan arta kalanlar ile iftar yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılar aralıksız sürüyor. Can kaybı 31 bin 553'e yükselirken, Filistinli yaşlı bir kadın gözyaşları içinde, torunlarını sokaktan topladığı otlarla doyurmaya çalıştığını söyledi. Filistinliler aynı zamanda iftarda yemek yapabilmek için paraşütlerle gönderilen yardımlardan yerlere saçılan taneleri topladıkları görüntüler yürek burktu.

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİLLİ BAKANDAN ATEŞKES ÇIKIŞI
  • GAZZE'DE YARDIM İZDİHAMI CAN ALDI
  • ALMANYA: GAZZE'YE BÜYÜK ÖLÇÜDE YARDIM GEREKLİ
  • ALMANYA İLK KEZ GAZZE'YE HAVADAN YARDIM BIRAKTI
  • CAN KAYBI YİNE ARTTI
  • TORUNLARINI OTLA DOYURMAYA ÇALIŞIYOR

16.03.2024 23:33

İSRAİLLİ BAKANDAN ATEŞKES ÇIKIŞI

 İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, "Katar'daki ateşkes görüşmelerine İsrailli heyetin katılmasını yasaklama ve Gazze Şeridi'nin güneyinde sivillerin sığındığı Refah'a saldırı talimatı verme" çağrısında bulundu.


16.03.2024 22:16

GAZZE'DE YARDIM İZDİHAMI CAN ALDI

Gazze'nin kuzeyinde havadan indirilen insani yardımlara ulaşmak isteyen Filistinliler arasında yaşanan izdihamda bir kişinin öldüğü, bazılarının da yaralandığı belirtildi.


16.03.2024 21:51

ALMANYA: GAZZE'YE BÜYÜK ÖLÇÜDE YARDIM GEREKLİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze’ye büyük ölçüde yardım ulaşmasının gerekli olduğunu söyledi.

Scholz daha sonra İsrail’e geçerek Başbakan Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve diğer yetkililerle de görüşeceğini belirterek, "Zor bir durumla karşı karşıyayız. Gazze'ye şimdi büyük ölçüde yardım ulaşması lazım. Bu konuşmam gereken bir konu." ifadelerini kullandı.

Gazze'de son durum! Can kaybı arttı, Filistinliler yardımlardan arta kalanlar ile iftar yapıyor - 1. Resim


16.03.2024 21:30

ABD'DEN GAZZE'YE BİR HAVADAN YARDIM DAHA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile ortak operasyon kapsamında, Gazze'ye havadan yardım sağladı.

16.03.2024 20:30

GAZZE'YE İKİNCİ YARDIM GEMİSİ HAZIRLIĞA BAŞLADI

Kıbrıs Adası'ndan Gazze'ye insani yardım götürecek 2. geminin yükleme işleminin ardından yola çıkmasının planlandığı öğrenildi. World Central Kitchen (WCK) adlı yardım kuruluşu yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Larnaka Limanı'nda bir gemiye yüzlerce ton gıda malzemesi yüklendiği, yardımlar arasında ramazan ayının önemine binaen hurma da bulunduğunu belirtti.

Gazze'de son durum! Can kaybı arttı, Filistinliler yardımlardan arta kalanlar ile iftar yapıyor - 1. Resim

16.03.2024 19:30

GAZZELİ ANNE VE BABA BEBEKLERİYLE ÖLDÜ

İsrail, Gazzeli anne ve babayı yeni doğan bebekleriyle öldürdü. Hayatını kaybeden Tabatibi çiftinin, bebek sahibi olabilmek için 15 yıl tedavi gördüğü öğrenildi.

Anne ve babanın tedavileri uzun yıllar sonra sonuç verdi ve 5 ay önce İsrail'in saldırılarını başlattığı günlerde Muhammed adlı bebek dünyaya geldi.

Muhammed bebek, bugün İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimlerine düzenlediği saldırıda anne ve babası ile hayatını kaybetti.

Gazze'de son durum! Can kaybı arttı, Filistinliler yardımlardan arta kalanlar ile iftar yapıyor - 2. Resim

16.03.2024 18:32

İSRAİL GAZZE'DE 7 KATLI BİNAYI BOMBALADI

İsrail, Gazze'de 7 katlı binayı bombaladı, 5 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin Sivil Savunma Biriminden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze kentinde bir binayı hedef aldığı belirtildi.

Sivil Savunma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, binanın enkazından 5 Filistinlinin cenazesinin çıkarıldığı kaydedildi. İsrail saldırısında çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, hala enkaz altında kalanların bulunduğuna dikkat çekildi.

16.03.2024 17:30

YERDEKİ PRİNÇ VE MERCİMEK TANELERİ İLE İFTAR

Gazze'de Filistinliler iftarda yemek yapabilmek için paraşütlerle gönderilen yardımlardan yerlere saçılan taneleri topluyor.

Tül benzeri bir elek kullanarak yerdeki topraktan mercimek ve pirinç tanelerini ayırmaya çalışan Filistinlilerden biri "Batı'ya değil Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum, yardım nerede?" dedi.

Yerden taneleri toplamaya çalışan diğer bir Filistinli ise "Çocuklarımızı besleyebilmek için bunları topluyoruz" dedi.

16.03.2024 16:55

ALMANYA İLK KEZ GAZZE'YE HAVADAN YARDIM BIRAKTI

İsrail’in Gazze saldırıları devam ederken insani durumun her geçen gün derinleştiği Gazze’ye yardımlar havadan bırakılıyor. ABD, Ürdün’ün yanı sıra bu kez Gazze’ye Almanya’dan yardım geldi. Alman Hava Kuvvetleri, ilk kez Gazze’ye havadan yardım bıraktı.


16.03.2024 13:55

CAN KAYBI YİNE ARTTI

İsrail güçlerinin 162 gündür saldırılar gerçekleştirdiği Gazze Şeridi’nde can kayıpları artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte İsrail tarafından Gazze’de 7 saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Saldırılarda 63 kişinin hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada 112 kişi de yaralandı. Saldırıların başlamasından bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 31 bin 553’e, yaralananların sayısı ise 73 bin 546’ya yükseldi.

Gazze'de son durum! Can kaybı arttı, halk çocuklarını otlarla doyuruyor - 1. Resim


16.03.2024 13:36

İspanya ve ABD merkezli yardım kuruluşlarının insani yardımlarını taşıyan geminin İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi açıklarına ulaştığı ve insani yardımların tahliye edilmeye başlandığı belirtildi. 200 tonluk gıda yardımını taşıyan geminin Gazze açıklarında tahliye işlemlerine başlandı. Gemi yoluyla gelen yardımların Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilere dağıtımının nasıl yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgi henüz açıklanmadı.

Open Arms ve World Central Kitchen adlı kuruluşların 200 tonluk gıda yardımını taşıyan gemide pirinç, un, bakliyat, konserve gıda ve protein içeren malzemeler bulunuyor.

Gazze'de son durum! Can kaybı arttı, halk çocuklarını otlarla doyuruyor - 2. Resim


16.03.2024 13:08

TORUNLARINI OTLA DOYURMAYA ÇALIŞIYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırı altında tuttuğu ve yardımların girişine izin vermeyerek kıtlığa sürüklediği Gazze'de 2,3 milyon Filistinli açlıkla mücadele ediyor. Yerlerinden edilen ve yiyecek bir lokma ekmeğe bile muhtaç hale getirilen Gazzeliler, İsrail'in devam eden saldırıları ve yardım girişlerine izin vermemesi nedeniyle hayatlarındaki en zor ramazanı geçiriyor.

Açlığın kol gezdiği Gazze'de durum kuzey bölgelerde daha da ağır. Un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek ekmek yapmaya çalışan Gazzeliler, ramazan ayını yokluğu en derinden hissederek yaşıyor. Sosyal medyada yer alan bir görüntüde, İsrail’in kıtlığa sürüklediği Gazze’deki yaşlı bir kadının ailesini beslemek için sokaktan topladığı otları pişirdiği görülüyor. Yaşlı kadın, ne yaptığı sorusuna, gözyaşları içinde, “Biraz ot pişiriyorum. Başka ne pişireceğiz? Ne yapabiliriz?” cevabını verdi.

Gazze'de son durum! Can kaybı arttı, halk çocuklarını otlarla doyuruyor - 2. Resim


16.03.2024 13:00

YETERSİZ BESLENME 2 KATINA ÇIKTI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve bölgedeki ortaklarının Şubat ayında Gazze Şeridi’nde yürüttüğü tarama sonuçlarını yayınladı. UNICEF raporuna göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde akut yetersiz beslenme oranının yüzde 31 olduğu hatırlatılırken savaşın geniş etkileri ve yardımların ulaştırılmasında devam eden kısıtlamalar nedeniyle çocukların yetersiz beslenme oranının hızla arttığı ve yıkıcı boyutlara ulaştığı vurgulandı.

Gazze'nin kuzeyindeki 2 yaş altındaki her 3 çocuktan 1'i akut yetersiz beslendiği aktarılan raporda, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde en az 23 çocuğun yetersiz beslenme ve susuzluk sonucu hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Barınaklardaki ve sağlık merkezlerindeki çocukların yüzde 4,5 nin yetersiz beslenmenin yaşamı en çok tehdit eden şekli olan, acil terapötik beslenme ve tedavi almadıkları takdirde çocukları ölüm riskiyle karşı karşıya bırakan şiddetli zayıflama ile mücadele ettiğini ortaya koydu.

Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...