CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Ajanslar son dakika geçti: Kassam Tugayları çok sayıda İsrail askerini öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de son durum... Ajanslar son dakika geçti: Kassam Tugayları çok sayıda İsrail askerini öldürdü

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar nedeniyle bölgeden her dakika acı haberler geliyor. İsrail savaş uçakları dün yine Filistinlilerin oturduğu evleri bombalarken, dünya liderleri de Gazze'deki çatışmaların durması için peş peşe açıklamalar yapıyor. Öte yandan Kassam Tugayları Han Yunus'taki İsrail asker gemisini hedef aldı, çok sayıda İsrail askeri öldürüldü. İsrail, iftar saatinde Gazze kentinin batı kesiminde yer alan Şifa Hastanesi'ni bir kez daha vurdu. İşte Gazze'den son dakika haberleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL'DEN 'HAMAS'A BASKI KURMAYA ÇALIŞIYORUZ' SAVUNMASI
  • HAMAS: İSRAİL ATEŞKESE OLUMSUZ CEVAP VERDİ
  • FİLİSTİN: YERLEŞİMCİ KURŞUNUYLA VATANDAŞIN ÖLDÜRÜLMESİ BEN-GVİR'İN KIŞKIRTMASININ SONUCUDUR
  • GAZZE'DE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN SU MİKTARI YÜZDE 96,5 AZALDI
  • ÇOK SAYIDA İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜLER
  • İSRAİL GÜÇLERİ, GAZZE'DE ACİL DURUM HEYETİ MÜDÜRÜ HATAHT'I ÖLDÜRDÜ
  • 7 EKİM'DEN BU YANA 7 BİN 700 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
  • Norveç "insan kaynaklı felaket" şeklinde niteledi
  • BM: KITLIKLA KARŞI KARŞIYA OLAN GAZZE'YE GİDEN İNSANİ YARDIMLAR ÇOK YETERSİZ
  • SON 24 SAATTE 104 KİŞİ ÖLDÜ, 162 KİŞİ YARALANDI
  • İSRAİL, GAZZE'NİN ÇEŞİTLİ NOKTALARINA TOPÇU VE HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİ
  • İNSANİ YARDIMLARA EŞLİK EDENLERE SALDIRISINDA 23 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ
  • İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARININ GAZZE'DE BİR EVİ BOMBALAMASI SONUCU 27 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ
  • BLİNKEN, GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN SUUDİ ARABİSTAN VE MISIR'A GİDİYOR
  • BAE: GAZZE'NİN KUZEYİNE DENİZ YOLUYLA İLK YARDIM ULAŞTIRMA OPERASYONU DÜN SABAH TAMAMLANDI
  • HAMAS: İSRAİL'İN SADİSTLİĞİNİN KANITI
  • İSRAİL ORDUSU, ŞİFA HASTANESİ'NDEKİ HASTALARI ÇIKMAYA ZORLADI
  • İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI, KANADA'NIN İSRAİL'E SİLAH SATIŞINI DURDURMA KARARINI "TALİHSİZ" OLARAK NİTELEDİ
  • HAMAS LİDERİ HENİYYE, İSRAİL'İ KATAR'DAKİ MÜZAKERELERİ BALTALAMAKLA SUÇLADI
  • BEYAZ SARAY: GAZZE'DEKİ YAKIN KITLIK TEHLİKESİNDEN DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ
  • KANADA, İSRAİL'E SİLAH SATIŞINA SON VERECEK
  • FİLİSTİN'DE CAN KAYBI ARTIYOR

20.03.2024 22:39

İSRAİL İFTAR SAATİNDE ŞİFA HASTANESİNİ VURDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İsrail, iftar saatinde Gazze kentinin batı kesiminde yer alan Şifa Hastanesi çevresine yoğun top atışıyla saldırılar düzenledi. Saldırı sonucu kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

FİLİSTİNLİLER GAZZE'NİN DOĞUSUNA KAÇTI

İsrail saldırılarından kaçan yüzlerce Filistinli de Gazze kentinin doğusundaki et-Tuffah, ez-Zeytun, eş-Şucaiye ve el-Sabra mahallelerine sığındı.

İSRAİL'DEN 'HAMAS'A BASKI KURMAYA ÇALIŞIYORUZ' SAVUNMASI

İsrail, Şifa hastanesine yaptığı saldırıları akıl almaz bir açıklamayla savundu. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, saldırılarla müzakerelerde Hamas'ın üzerine baskı kurmaya çalıştıklarını söyledi. Halevi, saldırılarda “Hamas liderliğini vurmak ve müzakerelere baskı yapmak” olmak üzere iki konuda başarılı olduklarını iddia etti.


20.03.2024 18:42

HAMAS: İSRAİL ATEŞKESE OLUMSUZ CEVAP VERDİ

İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası görüşmeleri Katar’ın başkenti Doha’da devam ediyordu. Reuters'ın haberine göre Hamas liderlerinden Usame Hamdan, tarafından yapılan son açıklamaya göre İsrail ateşkes teklifine 'olumsuz' cevap verdi. 

20.03.2024 17:16

FİLİSTİN: YERLEŞİMCİ KURŞUNUYLA VATANDAŞIN ÖLDÜRÜLMESİ BEN-GVİR'İN KIŞKIRTMASININ SONUCUDUR

Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistinlinin öldürülmesinin, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in silahlanma teşvikinin sonucu olduğunu belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün işgal altındaki Batı Şeria'da Nablus'un güneyinde Fahir Basim Beni Cabir isimli Filistinlinin Yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, "Beni Cabir'in yerleşimci kurşunu ile öldürülmesi, yerleşimcilere silah dağıtıp onları korumakla övünen Ben-Gvir'in kışkırtmasının bir tercümesidir." ifadesi kullanıldı. İsrail'in, Filistinlilerin hayatlarını hafife aldığının altı çizilen açıklamada, benzer suçlar nedeniyle bazı ülkelerin Yahudi yerleşimcilere yaptırım uyguladığı kaydedildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, söz konusu olaydan tamamen ve doğrudan İsrail hükümeti ve Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttu.


20.03.2024 16:55

GAZZE'DE KİŞİ BAŞINA DÜŞEN SU MİKTARI YÜZDE 96,5 AZALDI

Filistin Merkez İstatistik Bürosu ile Filistin Su İdaresi, "22 Mart Dünya Su Günü" dolayısıyla yaptığı ortak yazılı açıklamada Gazze Şeridi'ndeki duruma ilişkin bir rapor yayımladı.

Rapora göre, Gazze Şeridi'nde suya erişim konusunda ciddi bir kriz yaşanıyor. İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 öncesi Gazze Şeridi'nde kişi başına düşen ortalama su tüketimi günlük 84,6 litre olarak tahmin ediliyor. İsrail'in 166 gündür devam eden saldırıları nedeniyle şu anda Gazze Şeridi'nde bir kişi günde 3 ila 15 litre suya ancak ulaşabiliyor. Şu anda Gazze Şeridi'ndeki toplam su miktarının, İsrail'in bölgeye saldırıları öncesinin yaklaşık yüzde 10 ila 20'sine tekabül ettiği değerlendiriliyor. Bu miktar,  yakıtın durumuna göre de değişiyor.


20.03.2024 14:00

🔴 ÇOK SAYIDA İSRAİL ASKERİNİ ÖLDÜRDÜLER

Kassam Tugayları, Han Yunus'taki İsrail asker gemisini hedef aldığını duyurdu. Aracın, Gazze'nin güneyinde yer alan şehrin El Karara mahallesine el Yasin 105 roketiyle hedef alındığı belirtildi. Saldırıda çok sayıda İsrailli askerinin öldürüldüğü öğrenildi.


20.03.2024 13:28

İSRAİL GÜÇLERİ, GAZZE'DE ACİL DURUM HEYETİ MÜDÜRÜ HATAHT'I ÖLDÜRDÜ

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde Acil Durum Heyeti Müdürü Emcet Hataht'ı suikastle öldürdüğü belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Gazze şehrinin güneydoğusunda bulunan Kuveyt Kavşağı'ndaki insani yardımı denetleyen Hataht, İsrail güçlerinin saldırısına uğradı.

Saldırıda, Hataht'ın yanı sıra Gazze'deki insani yardımlar için görevli çok sayıda Filistinlinin de hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarıldı. Gazze'de Acil Durum Heyeti, insani yardımların Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelere ulaşmasını sağlamak ve bölgeler arasında adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile işbirliği içinde çalışıyor.


20.03.2024 13:20

7 EKİM'DEN BU YANA 7 BİN 700 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana 7 bin 700 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.


20.03.2024 12:50

Norveç "insan kaynaklı felaket" şeklinde niteledi

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze'deki durumu "insan kaynaklı felaket" olarak niteleyerek acil ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail'in askeri güç kullanımının sivil nüfus üzerinde orantısız etkisi bulunduğunu belirten Eide, bunun uluslararası insancıl hukuka uygun olmadığını ifade etti. Eide, Gazze'ye daha fazla insani yardımın gönderilmesi için acil ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Gazze'deki durumu "insan kaynaklı felaket" şeklinde niteledi. Bakan Eide, Filistin'deki saldırıların hızlı çözümü olmadığını ancak durumu iyileştirmenin yolları bulunduğunu belirtti.


20.03.2024 12:47

BM: KITLIKLA KARŞI KARŞIYA OLAN GAZZE'YE GİDEN İNSANİ YARDIMLAR ÇOK YETERSİZ

İsrail’in zorla aç ve susuz bırakarak insanlık felaketine yol açtığı Gazze’ye günde en az 500 tır ulaştırılması gerekirken Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’ye giden insani yardımların çok yetersiz olduğunu duyurdu.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 1. Resim

UNRWA, X sosyal medya platformundan paylaştığı mesajında, "Gazze'de kıtlık kapıda, 1,1 milyon insan felaket seviyesinde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya." uyarısında bulundu. Buna karşın Gazze'ye insani yardım ulaştıran tırların bir çoğuna İsrail tarafından izin verilmediğine dikkati çeken UNRWA'nın mesajında, "Mart ayında şu ana kadar günde ortalama 159 yardım kamyonu Gazze Şeridi'ne geçti. Bu ihtiyaçların çok altında." ifadelerine yer verildi. UNRWA, ayrıca Gazze Şeridi'ndeki 24 sağlık merkezinden yalnızca 8'inin faaliyet gösterdiğinin bilgisini paylaştı.


20.03.2024 12:36

🔴SON 24 SAATTE 104 KİŞİ ÖLDÜ, 162 KİŞİ YARALANDI

İsrail ordusunun, yardımların ulaşmasını engelleyerek kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 104 artarak 31 bin 923'e yükseldi.


20.03.2024 12:33

🔴İSRAİL, GAZZE'NİN ÇEŞİTLİ NOKTALARINA TOPÇU VE HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİ

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 166. gününde Gazze kentinin batısındaki Rimal Mahallesi ile Şifa Hastanesi çevresi başta olmak üzere çeşitli bölgeleri bombaladı.

Rimal Mahallesi'nde, devam eden bombardıman nedeniyle çok sayıda aile kuşatma altına alındı. Kentin batısındaki bir binanın hedef alındığı saldırılar sonrası enkazdan 20 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin doğusundaki Derec Mahallesi'ne bağlı Es-Sidra bölgesini hedef alması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.


20.03.2024 12.00

İNSANİ YARDIMLARA EŞLİK EDENLERE SALDIRISINDA 23 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun, kara işgalini sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin merkezinden kuzeyine insani yardımlara eşlik eden yerel ekipleri hedef aldığı saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 1. Resim

İsrail ordusunun Gazze şehir merkezindeki Kuveyt Kavşağı'nda öldürdüğü Filistinlilerin naaşı, El-Ehli Baptist Hastanesi morguna getirildi.


20.03.2024 05:58

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARININ GAZZE'DE BİR EVİ BOMBALAMASI SONUCU 27 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir evi bombalaması sonucu 27 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, yerel kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir eve hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Kaynaklar, saldırıda çoğu yerinden edilmiş kişiler olmak üzere 27 Filistinlinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.


20.03.2024 04:53

BLİNKEN, GAZZE'DE ATEŞKES İÇİN SUUDİ ARABİSTAN VE MISIR'A GİDİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de olası bir ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır'da temaslarda bulunacak.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 1. Resim

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Fiilipinler'de gerçekleştirdiği ziyarette basın mensuplarına bir kez daha Orta Doğu'ya gideceğini açıkladı.

Blinken, Gazze'de süren krize çözüm bulabilmek ve devam eden ateşkes görüşmelerine ivme kazandırabilmek amacıyla çarşamba günü Suudi Arabistan'ın Cidde kentini, perşembe günü de Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyaret edeceğini belirtti.


20.03.2024 03:35

BAE: GAZZE'NİN KUZEYİNE DENİZ YOLUYLA İLK YARDIM ULAŞTIRMA OPERASYONU DÜN SABAH TAMAMLANDI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin kuzeyine deniz yoluyla ilk yardım ulaştırma operasyonunun 19 Mart sabahı tamamlandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD merkezli World Central Kitchen (WCK) kuruluşundan hazır yemek taşıyan Dünya Gıda Programı konvoyu işbirliğiyle dün sabah Gazze'nin kuzeyine büyük miktarda yardım ulaştırıldığı ifade edildi.

İlk deniz sevkiyatında yaklaşık 200 ton pirinç, un ve protein taşındığı belirtilen açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Larnaka limanından Gazze'ye 240 tonluk yardımı taşıyacak ikinci yardım gemisinin de hazırlandığı belirtildi.


20.03.2024 01:52

HAMAS: İSRAİL'İN SADİSTLİĞİNİN KANITI

Hamas, İsrail ordusunun, kara işgalini sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin merkezinden kuzeyine insani yardımlara eşlik eden yerel ekipleri hedef almasını, "Filistinlileri Gazze'den sürmeyi amaçlayan İsrail'in sadistliğinin kanıtı" olarak nitelendirdi.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 2. Resim

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin merkezinden kuzeyine insani yardımlara eşlik eden yerel ekipleri hedef almasının, İsrail'in sadistliğini ortaya koyan ek bir kanıt olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in Filistin halkını topraklarından sürmeye yönelik "hain planını" uygulamak adına yardımları organize eden ve dağıtan her türlü yerel veya ulusal kabile yapısına saldırmak suretiyle kargaşa ve güvenlik kaosu yaymayı hedeflediği kaydedildi.


20.03.2024 00:46

İSRAİL ORDUSU, ŞİFA HASTANESİ'NDEKİ HASTALARI ÇIKMAYA ZORLADI

İsrail ordusunun, baskın yaptığı Şifa Hastanesi'ndeki hastaları çıkmaya zorladığı, gönüllülerin ise durumu kritik olan hastaların bazılarını Gazze şehrinin doğusundaki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne naklettiği bildirildi.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 3. Resim

Görgü tanıkları yaptıkları açıklamada, İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi'ndeki hastaları çıkmaya zorladığını belirtti. Gönüllü Filistinlilerin ise durumu kritik olan hastaların bazılarını El-Ehli Baptist Hastanesi'ne naklettiği dile getirildi. İsrail ordusundan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


20.03.2024 00:40

🔴İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI, KANADA'NIN İSRAİL'E SİLAH SATIŞINI DURDURMA KARARINI "TALİHSİZ" OLARAK NİTELEDİ

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Kanada hükümetinin İsrail'e silah satışını durduracağına ilişkin kararını "İsrail'in meşru müdafaa hakkını baltalayan talihsiz bir durum" olarak nitelendirdi.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 1. Resim

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Katz, Kanada'nın İsrail'e silah ihracatını durdurma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kanada hükümetinin bu hamlesini tarihin "sert şekilde" yargılayacağını savunan Katz, Kanada'nın, ülkesinin "Hamas'a karşı meşru müdafaa hakkını baltalayan bir adım atması talihsiz bir durum." dedi.

Katz, Hamas yok edilene ve esirlerin tamamı evlerine dönene kadar savaşmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.


20.03.2024 00:30

HAMAS LİDERİ HENİYYE, İSRAİL'İ KATAR'DAKİ MÜZAKERELERİ BALTALAMAKLA SUÇLADI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'i Gazze Şeridi'ndeki polis ve kamu görevlilerini hedef alarak, Katar'da devam eden ateşkes müzakerelerini bozmaya çalışmakla suçladı.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 2. Resim

Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'de polis ve kamu unsurlarını hedef alarak bölgedeki Filistin halkı arasında kaos çıkarmaya çalıştığını belirtti.

İsrailli yöneticilerin bu tür saldırılarla aynı zamanda Katar'ın başkenti Doha'da devam eden müzakereleri baltalamak istediklerini vurgulayan Heniyye, tüm bunların hedefine ulaşmayacağını ifade etti.

Heniyye, Hamas olarak Filistin halkının hak ve taleplerine bağlı kalacakları gibi Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların durması ve yerinden edilmiş vatandaşların geri dönüşünden taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.


20.03.2024 00:20

BEYAZ SARAY: GAZZE'DEKİ YAKIN KITLIK TEHLİKESİNDEN DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ

Gazze'ye insani yardımları bloke eden İsrail'e verdiği destek dolayısıyla eleştirilen ABD yönetimi, Gazze'deki yakın kıtlık tehlikesinden dolayı "derin endişe" içinde olduğunu bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'a seçim gezisinde eşlik eden gazetecilere, uçakta Gazze gündemine ilişkin açıklamalar yaptı. Sözcü Jean-Pierre, Gazze'ye yeterince insani yardım ulaştırılamadığını, daha fazla yardım girmesi gerektiğini ve bu konuda İsrail dahil ilgili taraflarla sürekli görüştüklerini söyledi.


20.03.2024 00:10

🔴KANADA, İSRAİL'E SİLAH SATIŞINA SON VERECEK

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Kanada hükümetinin gelecekte İsrail'e silah satışını durduracağını bildirdi. Toronto Star gazetesine konuşan Joly, Avam Kamarası tarafından Filistin hakkında kabul edilen önergenin, bağlayıcı olmamasına rağmen Kanada hükümetinin bundan sonra "İsrail'e silah ihracatını durduracağını" söyledi.

Gazze'de son durum... Dünya medyası son dakika duyurdu: Kanada'dan İsrail'e silah satışına veto - 3. Resim

Askeri mal ve teknoloji ihracatına yönelik izinleri onaylama ve reddetme yetkisi bulunan Bakan Joly, yapılan bu değişikliğin "sembolik kalmayacağını", önemli olduğunu vurguladı. Üzerinde düzeltmeler yapılan önergede, "Filistin Devleti'nin tanınması" şeklindeki ifade "Filistin Devleti'nin kurulmasının desteklenmesi", İsrail'e yönelik silah satışlarıyla ilgili bölümde yer alan "askıya alma" ifadesi ise "durdurma veya yasaklama" şeklinde değiştirildi.

Önergedeki değişiklikler, Kanada Avam Kamarasında 117'ye karşı 204 oyla kabul edildi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun da önerge değişikliği lehine oy kullandığı bildirildi.

Yeni Demokrasi Partisi (NDP) lideri Jagmeet Singh de gazetecilere yaptığı açıklamada, "İstediğimiz temel değişiklikler İsrail'e silah satışının sona ermesini sağlamaktı. Bu Kanada'nın daha önce söylediği bir şey değil. Bu önerge artık meclisin iradesi olacak ve hükümet silahların satışının sona erdirilmesi yönünde oy kullanacak." ifadelerine yer verdi.


20.03.2024 00:00

FİLİSTİN'DE CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail ordusunun, yardımların ulaşmasını engelleyerek kıtlığa sürüklediği Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 93 artarak 31 bin 819'a yükseldi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...