CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail Gazze'de insani yardım yapan ekipleri vurdu! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 165 gündür süren saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 31.819'a yükselirken, ABD Başkanı Biden'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Netanyahu ile telefonda görüşen Biden, Gazze'ye acil insani yardımların artırılmasını vurguladı. "Refah'ta "kapsamlı bir kara operasyonu" olmaksızın nasıl bir operasyon yapılabileceğine ilişkin Amerikalı ve İsrailli yetkililerin en kısa zamanda Washington'da bir araya gelmesi konusunda mutabık kalındı. Öte yandan, Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine "herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden" saldırı başlattığını açıkladı. Son olarak İsrail ordusu Gazze’deki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardımlara eşlik eden yerel ekipleri vurdu. Saldırıda 23 Filistinlinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. İşte Gazze'den son haberler...

Canlı Anlatım Özeti
  • HUSİLER İLK KEZ İSRAİL'İ FÜZELERLE VURDU
  • İSRAİL GAZZE'YE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRAN SİVİLLERİ VURDU
  • 'GAZZE'DE HİÇ GIDA YOK'
  • ABD İLE REFAH GERİLİMİ
  • İSRAİL 14 BİN FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU KATLETTİ
  • 'HİZİPLER ABD İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR'
  • ŞİFA BASKININDA 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
  • 'YENİDOĞANLAR "DÜŞÜK DOĞUM AĞIRLIĞI" NEDENİYLE ÖLÜYOR'
  • BLINKEN: CİDDİ GIDA GÜVENSİZLİĞİ
  • BM'DEN KITLIK AÇIKLAMASI
  • "İSRAİL DUYURU YAPMADAN REFAH'A SALDIRI BAŞLATTI"
  • ŞİLİLİ 620 HUKUKÇU, İSRAİL'İN FİLİSTİN'DEKİ SUÇLARINI UCM'YE TAŞIDI
  • CAN KAYBI 31 BİN 819'A YÜKSELDİ
  • İSRAİL ORDUSU BUREYC MÜLTECİ KAMPI'NDAKİ BELEDİYE BİNASINI HEDEF ALDI
  • HAMAS'TAN ATEŞKESTE TÜRKİYE VE RUSYA ŞARTI
  • PRENS SELMAN İLE GUTERRES GAZZE'Yİ GÖRÜŞTÜ
  • İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİ'NE DÜZENLEDİĞİ BASKINA AİT GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI
  • İSRAİL ORDUSUNUN GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI DEVAM EDİYOR
  • UNRWA, GIDA KRİZİNİN YAŞANDIĞI GAZZE'DE FİLİSTİNLİLERE UN DAĞITTI
  • BIDEN, NETANYAHU'YA REFAH KONUSUNDAKİ "DERİN ENDİŞELERİNİ" İLETTİ
  • İSRAİL, 14 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ
  • SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR: REFAH'A KARA SALDIRISI FELAKET OLUR VE BUNA İZİN VERİLMEMELİ
  • İSRAİL ŞİFA HASTANESİ'NDE ALIKOYDUĞU GAZETECİLERİN BİR KISMINI SERBEST BIRAKTI
  • İSRAİL ORDUSU BASKIN DÜZENLEDİĞİ ŞİFA HASTANESİ'NDE 20 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ, 200 KİŞİYİ TUTUKLADI
  • ABD, İSRAİL'İN HAMAS'IN ÜÇ NUMARALI İSMİ MARWAN ISSA'YI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DOĞRULADI
  • İSRAİL VE HAMAS HEYETLERİ KATAR'DA

19.03.2024 23:27

HUSİLER İLK KEZ İSRAİL'İ FÜZELERLE VURDU

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının ardından Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde ticari ve askeri gemileri hedef almaya başlayan Yemen'deki İran destekli Husilerin, fırlattığı seyir füzesi ilk kez İsrail topraklarına düştü.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), tarafından yapılan açıklamada, Husilerin fırlattığı füzenin İsrail’in güneyinde Akabe Körfezi'ndeki Eilat kenti yakınlarındaki boş araziye düştüğü aktarılarak, saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi. Açıklamada, seyir füzesinin Hava Kuvvetleri tarafından takip edildiği belirtildi.


19.03.2024 23:00

İSRAİL GAZZE'YE İNSANİ YARDIM ULAŞTIRAN SİVİLLERİ VURDU

İsrail, Gazze’ye insani yardım ulaştıran sivil ekipleri vurdu! İsrail, un çuvalları veya konserve ürünler gibi gelen az sayıdaki yardımları almaya çalışan Filistinli sivilleri hedef aldı. Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda gerçekleşen saldırıda ölü ve yaralıların olduğu açıklandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de son durum... İsrail Gazze'de insani yardım yapan ekipleri vurdu! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

Görgü tanıkları çok sayıda da yaralı olduğunu belirtti. 


19.03.2024 18:48

'GAZZE'DE HİÇ GIDA YOK'

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Gazze'de neredeyse hiç gıdanın olmadığını ve milyonlarca kişinin açılıkla karşı karşıya olduğunu bildirdi.


19.03.2024 18:16

ABD İLE REFAH GERİLİMİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a, Gazze Şeridi'nde saldırılar nedeniyle yerinden edilen yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki "Refah kentine kara operasyonu yapılmadan Hamas'ı askeri açıdan ortadan kaldırmanın yolu olmadığını" anlattığını söyledi.

Gazze'de son durum... Hastane saldırısının görüntülerini yayınladı... İsrail Refah'a saldırı başlattı - 1. Resim


19.03.2024 17:46

İSRAİL 14 BİN FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU KATLETTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana devam ettirdiği saldırılarda 14 bin Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

Gazze'de son durum... Hastane saldırısının görüntülerini yayınladı... İsrail Refah'a saldırı başlattı - 2. Resim


19.03.2024 17:06

'HİZİPLER ABD İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine yönelik beklenen operasyonu engellemek için İsrail'deki hiziplerin ABD ile işbirliği yaptığını öne sürdü.


19.03.2024 16:47

🔴 ŞİFA BASKININDA 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, binlerce hasta, yaralı ve yerinden edilmiş insanın yanı sıra çevrede yaşayan yaklaşık 70 bin Filistinlinin varlığına rağmen, dünden bu yana Şifa Hastanesi'ne saldırılarını sürdürüyor. 

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun baskın yaptığı Şifa Hastanesinde 50 Filistinliyi öldürdüğünü, 200'ünü de alıkoyduğunu duyurdu. Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şifa Hastanesi baskınına ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun 50 Filistinliyi öldürdüğünü, yaklaşık 200'ünü de alıkoymasını kabul etmesinin "açık bir savaş suçu ve uluslararası hukukun açık bir ihlali" olduğu belirtildi.


19.03.2024 16:07

'YENİDOĞANLAR "DÜŞÜK DOĞUM AĞIRLIĞI" NEDENİYLE ÖLÜYOR'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, meslektaşlarının, Gazze'de yenidoğanların "düşük doğum ağırlığı" nedeniyle hayatını kaybettiğine tanık olduğunu bildirdi.

Gazze'de son durum... Hastane saldırısının görüntülerini yayınladı... İsrail Refah'a saldırı başlattı - 1. Resim

Harris, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci ve İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Jeremy Laurence, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, değerlendirmelerde bulundu.

BM'ye bağlı kuruluşların hazırladığı Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırmasının (IPC) son raporunda, Gazze ve Gazze'nin kuzeyinde kıtlığın çok yakın olduğunun belirtildiğini hatırlatan Laerke, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan nüfusun yüzde 70'inin (yaklaşık 210 bin kişi) felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya olduğunu söyledi.


19.03.2024 15:49

İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRISI ATEŞKES MÜZAKERELERİNİ OLUMSUZ ETKİLER

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah kentine yönelik saldırısının İsrail ile Hamas arasında esir takası anlaşmasına varılmasına yönelik müzakereleri olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Başkent Doha'da yürütülen müzakerelerde dün Tel Aviv'in, Hamas'ın önerisine cevabının ele alındığını belirten Ensari, müzakerelerin sürdüğünü, teknik toplantılara geçildiğini, İsrail heyetine başkanlık eden Mossad Başkanı David Barnea'nın ülkesine döndüğünü ancak İsrail teknik ekibinin toplantılara devam ettiğini söyledi.

Ensari, ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah kentine herhangi bir saldırısının insani felakete yol açacağı ve müzakerelerde anlaşmaya varılmasını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, müzakerelerin detayları hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu ifade etti.

19.03.2024 15:01

BLINKEN: CİDDİ GIDA GÜVENSİZLİĞİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de halkın insani yardımlara ihtiyacı olduğuna işaret ederek, Gazze'de yaşayan çocukların, kadınların ve erkeklerin "korkunç bir insani durum"la karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Blinken, Gazze'de yaşanan gıda sorununu ele alan farklı raporlara atıfta bulunarak, "Gazze'deki nüfusun tamamı, ciddi gıda güvensizliği ile karşı karşıya" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail'in "sivilleri korumayı ve umutsuzca insani yardıma ihtiyaç duyanlara yardım etmeyi öncelik haline getirmesi gerektiğini" dile getirdi.


19.03.2024 13:54

BM'DEN KITLIK AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan son açıklamada, "Gazze'de kıtlık ve açlık nedeniyle ölümler, İsrail'in insani yardım ve ticari ürün girişi ile dağıtımına yönelik kapsamlı kısıtlamalar nedeniyle yaşanıyor" denildi.


19.03.2024 12:51

🔴"İSRAİL DUYURU YAPMADAN REFAH'A SALDIRI BAŞLATTI"

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine "herhangi bir duyuru yapmadan ve kimseden izin beklemeden" saldırı başlattığını açıkladı.

Gazze'de son durum... Hastane saldırısının görüntülerini yayınladı... İsrail Refah'a saldırı başlattı - 2. Resim

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyinden ve merkezinden milyonlarca yerinden edilmiş insanın bulunduğu kentin işgal edilmemesine ilişkin uluslararası uyarılara aldırış etmeden Refah kentine düzenlediği kanlı hava saldırıları ile sistematik yıkıcı operasyonlarını şiddetle kınıyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail’in dün akşam itibariyle Refah'a yıkıcı bir hava saldırısı başlattığı ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek, "İsrail, Refah kentine yönelik saldırısını başlattı ve uluslararası tepkilerden kaçınmak için bunu duyurmadı ve kimsenin iznini de beklemedi." denildi.

İsrail’in Refah kentine sığınmış bir milyondan fazla insanın hayatını hiçe saydığı ve uluslararası çağrıları hafife aldığı vurgulanan açıklamada, bu saldırıların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Suudi Arabistan ve Mısır’a düzenleyeceği ziyaretle aynı zamana denk geldiğine işaret edildi.

Gazze'de son durum... Hastane saldırısının görüntülerini yayınladı... İsrail Refah'a saldırı başlattı - 3. Resim

İsrail savaş uçaklarının, dün gece Refah kentinin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden 15 Mart’ta yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Refah kentinin güneyine muhtemel bir askeri operasyon planını onayladığı duyurulmuştu.


19.03.2024 12:46

ŞİLİLİ 620 HUKUKÇU, İSRAİL'İN FİLİSTİN'DEKİ SUÇLARINI UCM'YE TAŞIDI

Şilili 620 hukukçu, İsrail'in, başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında işlediği suçlar sebebiyle Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesi, aralarında Şilili hukukçu ve eski büyükelçi Nelson Hadad, Şilili Senatör Francisco Chahuan ve İspanya'nın Valencia Üniversitesinden Şilili akademisyen Rodolfo Marcone-Lo Presti'nin yer aldığı bir delegasyon tarafından UCM'ye iletildi.


19.03.2024 12:30

🔴CAN KAYBI 31 BİN 819'A YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 165 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 93 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 142 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 31 bin 819'a, yaralı sayısının da 73 bin 934'e ulaştığı bildirildi.


19.03.2024 12:15

İSRAİL ORDUSU BUREYC MÜLTECİ KAMPI'NDAKİ BELEDİYE BİNASINI HEDEF ALDI

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor. İsrail'in Gazze'nin orta kesimlerindeki Bureyc Mülteci Kampı'nda bulunan Belediye binası saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.


19.03.2024 12:20

🔴HAMAS'TAN ATEŞKESTE TÜRKİYE VE RUSYA ŞARTI

Hamas ile İsrail arasında Doha'da müzakere edilen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması için Filistinli heyetin Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabulucu Katar ve Mısır'ın garantörlüğünü talep ettiği Tel Aviv'in ise buna itiraz ettiği ileri sürüldü. İsrail televizyonu Kanal 13'ün haberine göre, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuyla Doha'da müzakere edilen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasında Hamas ile İsrail arasında uzlaşılamayan birden fazla başlık var. Hamas'ın "Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabuluculuk görevi yürüten Katar ve Mısır'ın anlaşma için garantörlüğünü istediği", Tel Aviv'in ise buna itiraz ettiği aktarıldı.


19.03.2024 12:46

PRENS SELMAN İLE GUTERRES GAZZE'Yİ GÖRÜŞTÜ

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bin Selman ve Guterres telefon görüşmesinde, Gazze ve çevresindeki durum ile barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik çabalar başta olmak üzere son gelişmeleri masaya yatırdı.


19.03.2024 10:20

İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİ'NE DÜZENLEDİĞİ BASKINA AİT GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

İsrail ordusu, Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskına ait görüntüleri yayınladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun baskın sırasında 20 kişiyi öldürdüğünü belirterek, 200 kişiyi de tutukladığını söyledi. Baskın sırasında 1 İsrail askerinin öldüğünü belirten Hagari, Şifa Hastanesi’nde para ve silah bulduklarını iddia etmişti.


19.03.2024 06.00

İSRAİL ORDUSUNUN GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Refah kentine düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, kentteki Kuveyt Hastanesi'ne getirildi.


19.03.2024 05.00

UNRWA, GIDA KRİZİNİN YAŞANDIĞI GAZZE'DE FİLİSTİNLİLERE UN DAĞITTI

Yaklaşık 6 aydır devam eden İsrail bombardımanı ve tam abluka nedeniyle temel gıda ürünlerinin tükendiği Gazze Şeridi'nde yüz binlerce kişi açlıkla mücadele ediyor.

Gazze'de son durum... İsrail kara operasyonu düzenleyecek mi? ABD'den dikkat çeken hamle - 1. Resim

Gazze kentinde Filistinliler, sınırlı sayıda un alabilmek için Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) dağıtım merkezi önünde bekledi.


19.03.2024 04.00

🔴BIDEN, NETANYAHU'YA REFAH KONUSUNDAKİ "DERİN ENDİŞELERİNİ" İLETTİ

Beyaz Saray, Biden ile Netanyahu arasında yaklaşık 1 aylık aranın ardından dün gerçekleştirilen telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Biden, Netanyahu'ya, Gazze'ye acil insani yardımların kayda değer şekilde artırılması gerektiğini belirtti. İsrail'in Hamas'a karşı kendini savunma hakkına vurgu yapan Biden, bununla beraber İsrail'in de sivilleri koruma sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Gazze'de son durum... İsrail kara operasyonu düzenleyecek mi? ABD'den dikkat çeken hamle - 2. Resim

Katar'da İsrail ile Hamas arasında devam eden rehine takası anlaşma sürecinin de görüşüldüğü belirtilen açıklamada, "Başkan, İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara operasyonu olasılığından duyduğu derin endişelerinin altını çizdi." ifadelerine yer verildi. Refah'ta "kapsamlı bir kara operasyonu" olmaksızın nasıl bir operasyon yapılabileceğine ilişkin Amerikalı ve İsrailli yetkililerin en kısa zamanda Washington'da bir araya gelmesi konusunda mutabık kalan Biden ile Netanyahu, Gazze ile Mısır arasındaki sınırın güvenceye alınması konusunu da ele aldı.

Konuyla ilgili dün düzenlediği basın brifinginde konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD olarak İsrail'in 1 milyondan fazla Filistinli sivilin sığındığı Refah'ta "kapsamlı bir kara operasyonu" yapmasına karşı olduklarını dile getirmişti.


19.03.2024 02:30

İSRAİL, 14 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Refah'taki hastane yetkilileri, İsrail savaş uçaklarının Refah şehrinin Musbih, Hirbetu'l Ades ve El-Cenine mahallelerine hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

Gazze'de son durum... İsrail kara operasyonu düzenleyecek mi? ABD'den dikkat çeken hamle - 2. Resim

Hastane yetkilileri, iki ev ve bir apartman dairesinin hedef alındığı saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 14 Filistinlinin öldürüldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade etti.


19.03.2024 01.30

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR: REFAH'A KARA SALDIRISI FELAKET OLUR VE BUNA İZİN VERİLMEMELİ

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Genel Sekreteri Christopher Lockyear, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine kara saldırısının felaket olacağını ve buna izin verilmemesi gerektiğini bildirdi. İsrail'in yoğun saldırısı altında bulunan Gazze Şeridi'ni ziyaret eden Lockyear, X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu. Lockyear, "Refah'a kara saldırısı felaket olur ve buna izin verilmemeli." ifadesini kullandı.


19.03.2024 01.00

İSRAİL ŞİFA HASTANESİ'NDE ALIKOYDUĞU GAZETECİLERİN BİR KISMINI SERBEST BIRAKTI

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı.

Esirler Enformasyon Ofisi'nin sosyal paylaşım sitesinden yapılan yazılı açıklamada konuya ilişkin bilgi verildi. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un de aralarında olduğu bazı gazetecilerin Şifa Hastanesi'nde 12 saat alıkonulduktan sonra serbest bırakıldığı aktarıldı. Açıklamada, serbest bırakılan gazetecilerin sayısına ilişkin net bilgi verilmezken, İsrail ordusundan konuya dair henüz açıklama yapılmadı.

Gazze'de son durum... İsrail kara operasyonu düzenleyecek mi? ABD'den dikkat çeken hamle - 4. Resim

Öte yandan Al Jazeera kanalı ise muhabiri İsmail el-Gul'un ve bazı gazetecilerin İsrail tarafından Şifa Hastanesinde 12 saat alıkonulduktan sonra serbest bırakıldığını ifade etti.


19.03.2024 00.30

İSRAİL ORDUSU BASKIN DÜZENLEDİĞİ ŞİFA HASTANESİ'NDE 20 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ, 200 KİŞİYİ TUTUKLADI

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 164 gündür sürerken, 7 Ekim’den bu yana 4’üncü kez Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki yaklaşık 30 bin kişinin sığındığı Şifa Hastanesi’ne baskın düzenledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun baskın sırasında 20 kişiyi öldürdüğünü belirterek, 200 kişiyi de tutukladığını söyledi. Baskın sırasında 1 İsrail askerinin öldüğünü belirten Hagari, Şifa Hastanesi’nde para ve silah bulduklarını iddia etti.


19.03.2024 00.10

ABD, İSRAİL'İN HAMAS'IN ÜÇ NUMARALI İSMİ MARWAN ISSA'YI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in hafta başında düzenlediği bir saldırıda Hamas'ın üç numaralı askeri yetkilisi olan Marwan Issa’yı öldürdüğünü doğruladı.

Gazze'de son durum... İsrail kara operasyonu düzenleyecek mi? ABD'den dikkat çeken hamle - 1. Resim

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik ayrım gözetmeyen saldırıları devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in hafta başında düzenlediği bir saldırıda Hamas'ın üç numaralı askeri yetkilisi olan Marwan Issa’yı öldürdüğünü doğruladı. Sullivan, "Diğer üst düzey liderler muhtemelen Hamas'ın tünel ağının derinliklerinde saklanıyorlar ve adalet onlar için de gelecek. Bunu sağlamaya yardımcı oluyoruz” dedi.


19.03.2024 00.00

🔴İSRAİL VE HAMAS HEYETLERİ KATAR'DA

İsrail basınında yer alan haberlerde, İsrail ve Hamas heyetlerinin Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmeleri için Katar’ın başkenti Doha’ya geldiği belirtilerek, İsrail ve Hamas heyeti üyelerinin aynı otelde kalacakları ifade edildi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...