Gazzeli kadınlar kasten vuruluyor! Dünya Kadınlar Günü'nde onların hakkı yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazzeli kadınlar kasten vuruluyor! Dünya Kadınlar Günü'nde onların hakkı yok

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, dünyanın gözü önünde Gazze’deki soykırımı sürdürüyor. 7 Ekim’den bu yana 8 bin 900’ü kadın, 13 bin 430’u çocuk olmak üzere 30 bini aşkın Filistinli katledildi. Bu acı tablo bile Siyonistlerin kadın ve çocukları kasten hedefe koyduğunu göstermek için yeterli...

Dün, 8 Mart’tı... Dünyanın dört bir yanında Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. Birçok ülkeden renkli görüntüler geldi. Ancak Gazze’nin kadınları 6 aydır olduğu gibi kendilerine özel bu günde bile gözyaşı döktü. İsrail ordusu, kiminin ailesini yok etti, kiminin de gözünden sakındığı evladını öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın rakamlarına göre, açlık ve susuzluğun pençesinde kıvranan Gazze’de 60 bin hamile kadın, şimdilik hayatta kalmayı başardı. Onlar, evlerinden uzakta, bombaların altında, güvensiz ve sağlıksız ortamlarda doğum yapıyor. Yeterince gıda bulamayan Gazze’nin kadınları, bebeklerini kucaklarına alsalar da onları besleyemiyor. 

CEZAEVİNDEKİ KADINLARA AKIL ALMAZ İŞKENCE

İsrail’in kadınlara zulmü bu kadarla sınırlı değil. Hemen her gün hiçbir suçu olmadığı hâlde onlarca masum tutuklanıyor. Cezaevine atılan kadınlara akıl almaz işkenceler yapılıyor. Onlardan biri Filistinli Fatma Tambura... 11 gün tutuklu kalan Tambura’ya, zorla İsrail bayrağı öptürülmek istendi. Direnince de askerler ellerini ve ayaklarını bağlayıp saatlerce işkence yaptı. Tambura, birçok tutuklu kadının başörtü ve giysilerinin de zorla çıkarıldığını söyledi.  Filistin’de bu acılar yaşanırken Batı’nın riyakâr tavrı masumların canını daha da acıtıyor. Kudüs Kadınlar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Fadwah Khawjah “Gazze’deki kadınlar için zorluklar derin ve tarif edilemez nitelikte. Güvenli bölgelere kaçmaya çalışan hatta beyaz bez parçası taşıyan kadınlar kasten öldürülüyor” dedi. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...