Gazze’nin dünyayla bağlantısı kesildi: 2 milyon kişiden haber alınamıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze’nin dünyayla bağlantısı kesildi: 2 milyon kişiden haber alınamıyor

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı

İsrail ordusu, 21 gündür devam eden saldırılarda abluka altındaki Gazze’de kara operayonunu genişlettiğini duyurdu. Gazze'de akşam saatlerinde havadan da başlayan bombardıman 7 Ekim’den bu yana en şiddetli saldırı olarak görülüyor. Öte yandan şehirde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin kesilmesinin ardından 2 milyon kişi ile bağlantı tamamen koptu.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırıların dozunu her gün biraz daha artırıyor. İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara operasyonlarını da genişlettiğini duyurarak sivillere 'Güneye gidin çağrısı' yaparken, şehirde son 21 günün en ağır bombardımanı yaşanıyor.

Gazze'ye gece gündüz demeden bomba yağdıran İsrail ordusu, ilk olarak akşam saatlerinde karadan obüs saldırılarıyla Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi’ne saldırılar gerçekleştirdi.

Obüs saldırılarının ardından İsrail ordusu, Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyinde hava saldırısı başlattı.

İsrail hava araçları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bırakırken patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot'dan da duyuldu. 

GAZZE'YLE İLETİŞİM TAMAMEN KESİLDİ

Öte yandan abluka altındaki Gazze'de 2 milyon kişi ile iletişimin kesildiği bildirildi. Filistin Telekomünikasyon Şirketi, Gazze Şeridi'nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurdu.

Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" belirtildi.

BM KOORDİNATÖRÜ HASTİNGS'NDEN 'SİVİLLERİN KORUNMASI' ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, , X sosyal medya platformundan İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'ye ilişkin paylaşımda bulundu.

Gazze'nin yoğun bombardıman nedeniyle dış dünya ile bağlantısının kesildiğini belirten Hastings, şunları kaydetti:

"Hastane hizmetleri ve insani yardım operasyonları iletişim, enerji, yiyecek, su ve ilaçlar olmadan devam edemez. Sağlık çalışanları, gazeteciler ve BM personeli de dahil sivillerin güvenliği ciddi risk altında. Savaşların kuralları vardır. Siviller korunmalı."

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 310'u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

GAZZE'DE CAN KAYBI 7 BİN 326'YA YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 38'i çocuk, 1726'sı kadın ve 414'ü yaşlı olmak üzere 7 bin 326'ya çıktığını, 18 bin 967 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 110 Filistinlinin öldüğü, 1900'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Analdolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...